PREDSEDNIK FINSKE TAJNOVIT: Odbio da KAŽE šta će reći Putinu, ulazak zemlje u NATO pod znakom PITANJA!
Sauli Niniste, Foto: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

MISTERIOZNO

PREDSEDNIK FINSKE TAJNOVIT: Odbio da KAŽE šta će reći Putinu, ulazak zemlje u NATO pod znakom PITANJA!

Niniste se prošlog vikenda sastao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u Vašingtonu i trebalo bi da sutra razgovora telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom

Objavljeno: 16:45h

Finska će preispitati svoju bezbednosnu politiku kako bi odlučila da li će se pridružiti NATO, izjavio je danas predsednik Finske Sauli Niniste.

Mnogi Finci su tradicionalno oprezni prema Rusiji, sa kojom ta nordijska zemlja deli granicu od 1.340 kilometara i istoriju dva rata, vođena između 1939. i 1944. koji su Finsku košali značajne teritorije, preneo je Rojters.

Javna podrška za ulazak u NATO, koja tradicionalno iznosi oko 20 odsto, porasla je tokom proteklog meseca.

- Kada se analiziraju alternative i rizici, onda je vreme za zaključke. Imamo sigurna rešenja i za našu budućnost. Moramo ih pažljivo razmotriti. Ne sa zakašnjenjem, već pažljivo - rekao je Niniste novinarima, misleći na mogućnost da se Finska pridruži Alijansi.

On je odbio da navede vremenski okvir za proces.

1 / 8 Foto: Profimedia

Niniste se prošlog vikenda sastao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u Vašingtonu i trebalo bi da sutra razgovora telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. On je odbio da kaže šta će reći ruskom predsedniku.

Bonus video:

01:43

Aleksandar Vučić u Koceljevi

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.