NISU GROBARI ZABORAVILI DA SE ZAHVALE ZA PODRŠKU SRBIMA: Poruka na slovačkom na Jugu, a onda grmljavina za Kosovo!
Gorbari sa transparentom kojim zahvaljuju navijačima Slovana i slovačkom narodu, Foto: Espreso

Na podršci

NISU GROBARI ZABORAVILI DA SE ZAHVALE ZA PODRŠKU SRBIMA: Poruka na slovačkom na Jugu, a onda grmljavina za Kosovo!

Zahvalnica navijačima Slovana i slovačkom narodu

Objavljeno:

Čekali su Grobari prvu utakmicu na domaćem terenu u novoj sezoni kako bi na njoj iskazali zahvalnost Slovanu iz Bratislave i navijačima tog kluba.

Na južnoj tribini stadiona u Humskoj tokom utakmice Partizana sa Konahs Kvejom, istaknut je transparent na kome je pisalo "Dakujeme fanusikom Slovanu Bratislava, aj narodu slovenskemu za podporu" ili u prevodu "Hvala navijačima Slovana iz Bratislave i slovačkom narodu na podršci".

Nakon isticanja ovog transparenta Grobari su zapevali "Oj Kosovo, Kosovo".

Razlog za ovo je ako se ne sećate što su navijači Slovana nekoliko puta isticali podršku srpskom narodu u borbi za očuvanje Kosova u granicama Srbije, a poslednji put se to dogodilo prošle nedelje.

Tada su dvojica srpskih fudbalera, Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić, odbili da igraju za Slovan u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Feronikelija, tima iz samoproglašene države Kosovo, a slovački šampion im je to dozvolio.

Navijači Slovana sa transparentom podrške srpskom narodu
Navijači Slovana sa transparentom podrške srpskom narodufoto: Printscreen

Uz to su im i navijači Slovana dali podršku kada su tokom utakmice istakli transparent "Sa zapadom u dilu, to je proverena šema, ali dobro znajte da predaje nema. Kosmet sveta srpska zemlja" kao i zastave sa granicama Kosova na kojima piše "Nema predaje", iako je UEFA zapretila da će žestoko kazniti slovački klub u slučaju da se tako nešto desi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.