UEFA IM ZABRANILA I ZAPRETILA, ALI NJIH BAŠ BRIGA: Navijači Slovana uz braću Srbe na meču protiv kluba s Kosova!
Navijači Slovana sa zastavama "Nema predaje" na meču protiv Feronikelija, Foto: Printscreen

Istakli su ipak zastave

UEFA IM ZABRANILA I ZAPRETILA, ALI NJIH BAŠ BRIGA: Navijači Slovana uz braću Srbe na meču protiv kluba s Kosova!

Podržali su i igrače svog kluba koji su odbili da igraju protiv predstavnika s Kosova

Objavljeno:

Navijači Slovana iz Bratislave su još jednom pokazali privrženost Srbiji i srpskom narodu, ali su se ujedno i oglušili o upozorenja UEFA o kazni ukoliko budu isticali parole ili skandirali političke poruke.

Poznato je da pristalice slovačkog šampiona redovno pružaju podršku Srbiji u borbi za očuvanje Kosova u njenim teritorijama i da ističu zastave "Nema predaje" i skandiraju "Kosovo je Srbija".

A sada su isto to uradili na utakmici njihovog tima protiv kluba sa Kosova, Feronikelija, u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Slovan je ovih dana u centru pažnje srpske javnosti jer su dvojica srpskih igrača iz tog kluba, Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić (čiji intervju možete pročitati na Espresu) kao i trener Vladimir Radaković, su odbili da nastupe na meču protiv kosovarskog tima.

Istovremeno, zbog toga je Slovanu stiglo upozorenje UEFA o rigoroznoj i surovoj kazni ukoliko na utakmici bude bilo kakvih političkih ispada i poruka.

- Obraćamo se svojim navijačima veoma važnim povodom. Pozivamo i tražimo od navijača koji budu večeras na stadionu Tehelne pole na susretu sa Feronikelijem da se uzdrže od bilo kakvih parola u vezi sa političkom situacijom koja se tiče našeg protivnika. Predstavnici UEFA su nam jasno stavili do znanja da će svako uplitanje politike surovo i beskompromisno kazniti na štetu našeg kluba i fanova. To znači da Slovan može da dobije ne samo visoku novčanu kaznu, već i mnogo bolniju u vidu zatvaranja stadiona za sledeću utakmicu koju budemo igrali u Evropi. Ovim putem želeli smo da vas obavestimo o situaciji, jer je za nas zaista važno da izbegnemo bilo kakve oštre sankcije UEFA - saopštio je Slovan.

Ali o to su se oglušili navijači Slovana koji su na svojoj tribini istakli ipak zastave na kojima su nacrtane granice Kosova preko čega je ispisano "Nema predaje".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.