DRAMA NAVIJAČA PARTIZANA U MOLDAVIJI: Zabranili im ulazak jer su Srbi!? (VIDEO/FOTO)
Navijači Partizana, Foto: Starsport©

SKANDAL!

DRAMA NAVIJAČA PARTIZANA U MOLDAVIJI: Zabranili im ulazak jer su Srbi!? (VIDEO/FOTO)

Na aerodromu u Kišinjevu prestonici Moldavije zatvoreno je 12 pristalica crno-belih, među kojima su i četiri devojke

Objavljeno: 09:37h

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21 čas u Kišinjevu igraju prvu utakmicu šesnaestine finala Lige konferencija protiv Šerifa.

Na aerodromu u Kišinjevu prestonici Moldavije zatvoreno je 12 navijača crno-belih, među kojima su i četiri devojke i nije im dozvoljeno da uđu u zemlju.

Kako su prišli pasoškoj kontroli jednog po jednog srpskog državljanina policija je odvojila u stranu i od njih su zahtevali da tu sačekaju.

Posle sat vremena čekanja objašnjeno im je da ne mogu da uđu u zemlju zbog trenutne situacije u državi i zato što su Srbi, koji su trenutno, po svemu sudeći, nepoželjni u Moldaviji.

Takođe, objašnjeno im je i to da će istu morati da napuste.

- Nakon pet sati u kojima smo tretirani na vrlo grub način, uz veoma jasno naglašenu diskriminaciju od strane granične službe Republike Moldavije, suočavamo se sa četvorodnevnim boravkom u odeljku za deportaciju dok čekamo povratni let u petak. Razloge za deportaciju je teško razumeti, ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem, a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici. Na kraju smo se suočavali sa podrugljivim komentarima poput: ‘ako Putin sutra pošalje raketu, poginućete ovde!? Zašto da poginete ovde? Poginite u svojoj zemlji’. Čekamo pomoć iz Srbije i nadamo se da će situacija što pre biti rešena. Ponavljam, samo želimo da u četvrtak uveče podržimo naš Partizan - poručila je iz Moldavije Mirjana Radosavljević, 26-godišnja devojka iz Beograda, koja je u grupi zadržanih navijača.

O celom slučaju obaveštene su vlasti u Srbiji, reagovali su i Partizan i Šerif, a predsednik kluba iz Tiraspolja trudi se da obezbedi garancije za ulazak.

Poslednja informacija je da će nesrećni partizanovci morati da sačekaju do jutra na konačnu odluku moldavskih vlasti, a u međuvremenu su prebačeni u deo aerodroma predviđen za deportaciju. Moldavija odbija da plati troškove deportacije, a partizanovci odbijaju da potpišu bilo kakav dokument jer nijedan zakon nisu prekršili. Iščekuju pomoć i reakciju države Srbije i ministarstva spoljnih poslova. Ono što dodatno brine je otvoreno pitanje kakvi problemi se mogu očekivati u narednim danima kada se očekuje dolazak većeg broja navijača, ali i same delegacije FK Partizan.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.