CRNOGORCI KAŽNJENI ZBOG ISPADA NA MEČEVIMA SA ALBANCIMA: A šta ćemo sa zastavama UČK i porukom "Vi ste sledeći"?
Navijači Budućnosti, "Varvari", Foto: FK Budućnost

ČEKA SE JOŠ REAKCIJA UEFA-E

CRNOGORCI KAŽNJENI ZBOG ISPADA NA MEČEVIMA SA ALBANCIMA: A šta ćemo sa zastavama UČK i porukom "Vi ste sledeći"?

Severna tribina stadiona pod Goricom biće zatvorena za revanš sa islandskim timom, narednog četvrtka u Podgorici, zbog “rasističkog ponašanja navijača”

Objavljeno: 18:19h

Podgorička Budućnost je zasijala protiv Ljapija u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, ali sad ih stižu samo loše vesti.

Poraz od Brejđablika na Islandu uz dva crvena kartona (0:2), a i loše vesti iz Niona – disciplinska komisija UEFA-e teško je kaznila Budućnost zbog navijačkih incidenata na meču sa Ljapijem u Podgorici, javljaju Vijesti.

FK Budućnost
foto: Printscreen/Facebook/U šesnaestercu

Severna tribina stadiona pod Goricom biće zatvorena za revanš sa islandskim timom, narednog četvrtka u Podgorici, zbog “rasističkog ponašanja navijača”.

“Varvari” su u duelu sa predstavnikom tzv. Kosova istakli uvredljiv transparent na račun gostiju, a prijavljene su i uvrede na nacionalnoj i rasnoj osnovi.

Zbog toga će klub platiti i 20.000 evra, a obavezan je da na meču sa Brejđablikom istakne transparent sa porukom “Ne rasizmu”. To nije sve. Budućnost mora da plati 10.125 eura zbog ubacivanja predmeta na teren, te 5.250 eura zbog petardi i baklji.

Da li kazna očekuje i Albance, saznaćemo uskoro, pošto su u revanšu istakli mapu sa podeljenom Crnom Gorom i porukom "Vi ste sledeći!", a tu je bila i zastava terorističke UČK.

Kažnjena je i Iskra, takođe zbog navijačkih incidenata i to na meču sa albanskim Lačijem u gostima.

Kazna je, takođe, izrečena zbog “rasističkog ponašanja navijača”, a uključuje zatvaranje dijela stadiona na narednoj evropskoj utakmici kluba iz Danilovgrada, te novčano 10.000 evra.

Iskra je u prvom meču u Albaniji igrala 0:0, u drugom je poražena 1:0.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.