NAVIJAČI BUDUĆNOSTI PEVALI SRPSKU MARSELJEZU! "Varvari" provocirali Albance s Kosova (VIDEO)
Navijači Budućnosti, "Varvari", Foto: aba-liga.com

otkud ovo?

NAVIJAČI BUDUĆNOSTI PEVALI SRPSKU MARSELJEZU! "Varvari" provocirali Albance s Kosova (VIDEO)

Istakli su i uvredljiv transparent. Ljapi je tim iz Podujeva, a nema sumnje da Budućnost čeka žestok revanš

Objavljeno: 16:14h

Na meču kvalifikacija za Ligu konferencija između podgoričke Budućnosti i ekipe Ljapija koja predstavlja tzv. Kosovo, navijači domaćih plavo-belih privukli su pažnju transparentom koji se brzo proširio po društvenim mrežama.

Naime, 'Varvari' su transparentom pokušali da isprovociraju gostujući tim, a za vreme trajanje utakmice su pevali i "Onamo 'namo", himna koja je poznata i kao srpska 'Marseljeza' i koja je bila pevana u Crnoj Gori početkom 19. i tokom 20. veka.

- Onamo, 'namo... da viđu Prizren! Ta to je moje - doma ću doć'! - jedan je iz stihova himne.

Varvari, Navijači Budućnosti
foto: Printscreen/YouTube/FK Budućnost Podgorica

Takođe, skandiralo se sa tribina pod Goricom da se na gostovanje ide u Srbiju, a ne na Kosovo. Istakli su i uvredljiv transparent:

Ljapi je tim iz Podujeva, ali svoje utakmice u kvalifikacijama će igrati u Prištini. Već narednog četvrtka, Budućnost gostuje u glavnom gradu srpske pokrajine, a u prvom meču su Podgoričani slavili sa 2:0 golovima Mijovića i Ignjatovića.

Pojedine, veoma jake grupe na tribini Varvara, krajnje su srpski orijentisane i tradicionalno pomažu Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Kosovu i Metohiji. Uz nekoliko drugih klubova iz Srbije i regiona, redovni su u humanitarnim akcijama pomoći za Srbe u južnoj pokrajini.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.