OBJAVA "VARVARA" PODGREJALA ATMOSFERU PRED GOSTOVANJE ALBANCIMA: Poruka je jasna - Kosovo je Srbija! (FOTO)
Navijači Budućnosti, Foto: ABA liga

tenzija raste

OBJAVA "VARVARA" PODGREJALA ATMOSFERU PRED GOSTOVANJE ALBANCIMA: Poruka je jasna - Kosovo je Srbija! (FOTO)

Kilometre prelazimo, prepreke sve gazimo - piše u objavi Podogoričana, ali je slika glavni detalj

Objavljeno: 16:13h

Žreb u kvalifikacijama za Ligu konferencija spojio je ekipe Budućnosti i Ljapija, predstavnika Crne Gore. odnosno tzv. Kosova.

Prvi meč u Podgorici dobio je domaćin sa 2:0, dok je revanš na programu u četvrtak u Prištini.

"Varvari" su još tokom meča na stadionu "Pod Goricom" skandiranjem poručili da naredne sedmice idu u Srbiju, a ne u državu Kosovo, a istakli su i jedan uvredljiv transparent.

Za vreme trajanje utakmice su pevali i "Onamo 'namo", himnu poznatu i kao srpska Marseljeza i koja je bila pevana u Crnoj Gori početkom 19. i tokom 20. veka.

Da idu u Srbiju, "Varvari" su poručili i javnim pozivom svim navijačima Budućnosti za put na gostovanje. Najvatrenije pristalice podgoričke ekipe su u objavi na Instagramu objavili nemu mapu Srbije i označili Prištinu, ostavivši Kosovo i Metohiju u granicama Srbije.

Sigurno je da će to biti vruće gostovanje za navijače Podgoričana koji će sigurno ponovo želeti da isprovociraju protivnički tim kao u prvom meču.

Pojedine, veoma jake grupe na tribini "Varvara", krajnje su srpski orijentisane i tradicionalno pomažu Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Kosovu i Metohiji. Uz nekoliko drugih klubova iz Srbije i regiona, redovni su u humanitarnim akcijama pomoći za Srbe u južnoj pokrajini.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.