NA ALEKSIN PODUHVAT SE DUGO ČEKALO: Evo ko je poslednji postigao 30+ poena na derbiju, i kad se to desilo!
Foto: Emilija Jovanović

STVARNO

NA ALEKSIN PODUHVAT SE DUGO ČEKALO: Evo ko je poslednji postigao 30+ poena na derbiju, i kad se to desilo!

U Evrokupu ima prosek od 8,3 poena, 3,6 asistencija, 2,8 skokova, 1,7 ukradenih lopti

Objavljeno:

Bek Partizana Aleksa Avramović odigrao je najbolju individualnu partiju za crno-bele još od Bogdana Bogdanovića.

Avramović je sa 33 poena predvodio Partizan do prve pobede u "večitom" derbiju ove sezone – 98:84.

Reprezentativni plejmejker je odigrao vanserijsko drugo poluvreme u kojem je postigao 31 poen, uz neverovatnih 8/10 za tri poena.

Poslednji igrač koji je postigao najmanje 30 poena za Partizan u derbijima sa Zvezdom bio je Bogdanović, u legendarnoj finalnoj seriji 2014. godine.

Tada je Bogdanović postigao ukupno 120 poena u četiri utakmice protiv najvećeg rivala. - Imao sam tešku nedelju iza sebe, trenirao sam baš loše, imao sam i razgovor sa trenerom Obradovićem koji mi je vratio samopouzdanje. Pričali smo generalno o situaciji u kojoj sam. Takođe i selektor Pešić mi je dao samopouzdanje, dao mi do znanja da mi veruje. Iskreno, osećao sam se fenomenalno u drugom poluvremenu, osećao sam loptu, a saigrači su mi verovali. Znam ja da dam koš, radio sam to u Italiji i Španiji... Zato i nisam zadovoljan kako sam igrao do sada ove sezone posebno u napadu. Cilj mi je bio da kroz energiju u odbrani pokušam da pomognem, to sam i uspeo, a sada je malo bolje krenulo i u napadu - rekao je Avramović posle meča.

1 / 5 Foto: Marko Đoković

Avramović je zablistao na derbiju nekoliko dana nakon što je predvodio Srbiju do pobede u Slovačkoj, u kvalifikacijama za Mundobasket.

Bivši igrač Borca, OKK Beograda, Varezea, Unikahe i Estudijantesa ove sezone prosečno beleži 10,3 poena uz 3,2 asistencija i 2,4 skokova po meču u ABA ligi.

U Evrokupu ima prosek od 8,3 poena, 3,6 asistencija, 2,8 skokova, 1,7 ukradenih lopti.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.