"BILO JE LUDO, A NISAM SE SLAGAO SA OBRADOVIĆEM!" - Avramović je podsetio na njegovih REKORDNIH 10 TROJKI! (VIDEO)
Endrju Gauldok i Aleksa Avramović u akciji, Foto: Marko Đoković, Printscreen/Twitter/@EuroLeague

haubice

"BILO JE LUDO, A NISAM SE SLAGAO SA OBRADOVIĆEM!" - Avramović je podsetio na njegovih REKORDNIH 10 TROJKI! (VIDEO)

Bek se osvrnuo na "magično" veče u Istanbulu

Objavljeno:

Aleksa Avramović je bio apsolutni junak pobede Partizana nad Crvenom zvezdom u okviru 21. kola ABA lige (98:84).

Plejmejker crno-belih je postigao čak 33 poena uz sjajan šut iza linije za tri poena - 8/10 (80%), uz indeks korisnosti 32, za samo 24 minuta u igri.

Aleksa Avramović
foto: Marko Đoković

A večeras je Evroliga podsetila na još jedan nestvaran učinak u šutiranju trojki na jednoj utakmici elitnog takmičenja, takođe igrača kom je tad trener bio Željko Obradović.

Željko Obradović
foto: Marko Đoković

Žoc je 2014. vodio Fenerbahče, a 13. novembra te godine njegov pulen Endrju Gaudlok je postavio novi rekord Evorlige po broju postignutih trojki na jednoj utakmici. Ubacio ih je čak 10 u trijumfu nad Bajernom 93:86 (iz 13 pokušaja).

Na kraju je Amerikanac zabeležio 34 poena, 4 skoka, 3 asistencije i indeks korisnosti 40. Imenovan je za MVP-ja tog kola.

Endrju Gaudlok
foto: AP

Sada se osvrnuo na "magično" veče u Istanbulu pre sedam i po godina:

- Imao sam par utakmica gde nisam šutirao dobro pre toga. Tu utakmicu sam bio baš fokusiran i razmišljao: "Ako uopšte šutnem, ima da pogodim". Tako sam ušao u meč i pogodio nekoliko prvih trojki. Bilo je ludo, a Obradović nam je pričao o pravljenju dodatnog pasa. Nisam se baš slagao sa njim - ja sam hteo samo da šutiram a on je hteo protok lopte i ekstra dodavanje. Ali, to je funkcionisalo za mene, svi su se brzo dodavali, pa kad bi me uposlili samog, ja sam pogađao.

- Bio je to jedan od onih dana. Osećao sam se dobro, ali nisam znao ništa o bilo kakvom rekordu. Samo sam bio u elementu - objasnio je Gaudlok.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.