SNAŽNE REČI I EMOCIJE OBRADOVIĆA! OTKRIO ISTINU O HEROJU MEČA! LASKAVO GOVORIO O IGRAČIMA, "GROBARIMA" ALI I ZVEZDI
Željko Obradović, Foto: Marko Đoković

ABA liga

SNAŽNE REČI I EMOCIJE OBRADOVIĆA! OTKRIO ISTINU O HEROJU MEČA! LASKAVO GOVORIO O IGRAČIMA, "GROBARIMA" ALI I ZVEZDI

Željko Obradović se ponovo zahvalio "Grobarima" nakon što je analizirao susret sa Crvenom zvezdom.

Objavljeno: 22:17h

Partizan je savladao Crvenu zvezdu 98:84.

Aleksa Avramović je sa 33 poena bio centralna figura meča, dok je Željko Obradović vukao sve konce sa svog mesta, i ovog puta imao dobru energiju od igrača.

- Probali smo da reagujemo treningom od srede kada su se vratili od obaveza u reprezentaciji, našoj i ostalima, četiri dana smo radili dobro.

Pokušali smo da napravimo analizu svega iz prve dve utakmice sa Zvezdom, imali smo i večeras padove, igrali smo sa totalno drugačijom motivacijom. Čestitke mojim igračima na pobedi i nadam se da će im ova utakmica pomoći da shvate da se ovako igra na svakoj utakmici.

Energija, požrtvovanje i pamet, da se neke stvari prepoznaju defanzivno i napadački - rekao je Obradović posle utakmice.

Nije propustio Žoc da pohvali crno-beli ambijent u hali koja je bila pravo grotlo!

- Hvala navijačima na fantastičnoj atmosferi. Posle atmosfere u Nišu i poraza probali smo igračima da objasnimo šta znači igrati za Partizan. Sutra nas čeka put u Litvaniju, imamo loše iskustvo da smo igrali posle 48 sati. Biće sutra važno da odradimo trening regeneracije, da neki igrači budu spremni i pomognu ekipi.

Otkrio je slavni trener da je od finala Kupa sa Nišom posebna pažnja stručnog štaba sa njim na čelu posvećena smirivanju emocija kod pojedinih igrača kada su ovakvi mečevi u pitanju.

- Moguće je da smo imali dobre momente, radili smo stvari koje smo radili na treningu, bilo je brzopletih rešenja i pozitivnih stvari. Naravno da se posle svake utakmice radi analiza, zadnjih dana smo imali mnogo idnividunih razgovora da se neki smire,

ako kažem neki od njih to je Aleksa Avramović koji je odigrao fenomenalan meč, ali tim je najvažniji. Ekipi kao Zvezda, koja je najbolja odbrana u Evroligi, smo dali 98 poena, naravno uz to kako smo šutirali za tri poena.

01:23

Atmosfera u Pioniru uoči večitog derbija

Iz sledećih reči velikog trenera jasno je da daje celog sebe za Partizan, i tako će biti dok je god trener crno-belih.

- Meni je ovo prioritet u životu, ovo što radim od ujutru do uveče, razmišljam o timu, kako da podignem pojednice, rade to i moji pojedinci, hvala svim ljudima sa kojima radim u stručnom štabu. Oni rade i neke druge stvari, mora da postoji i timski rad.

Zadovoljan sam saradnjom sa svima u timu, kondicionim trenerima... Mi smo jedna porodica. Imali smo teško iskustvo posle finale u Nišu, tada sam rekao igračima da treba igrati finale, da treba opet da igramo neko finale do kraja, to možemo samo zajedno. Teren, rad na terenu i korigovanje, a onda dolazi velika želja i motiacija, bez toga je nemoguće.

Pojasnio je Obradović i besnu reakciju nakon koša Zvezde kojim su crveno-beli sveli razliku na ispod one koja je bila u prvom meču u korist šampiona. To ga je baš naljutilo.

00:35

Grobari stižu u Pionir na večiti derbi

- Mi smo imali, kad se pogleda ta završnica, sve u svojim rukama od dobre odbrane, do skoka i odbojke, samo smo morali da zadržimo loptu. Ponovo smo primili lak koš, potom smušen napad. Naravno da smo imali želju, ispalo je kako je ispalo.

Obradović je na kraju rekao da su odluke o odsustvu Dangubića, Vukčevića i Miletića za ovaj put donete u konsultaciji sa stručnim štabom i da su u interesu tima.

1 / 11 Foto: Espreso/Emilija Jovanović

- Nemaju nikakvih problema, zdravi su, a ko će biti u timu za Litvaniju videćemo pred utakmicu - zaključio je Obradović.

Narednu utakmicu u regionalnoj ABA ligi Partizan igra protiv Budućnosti u Podgorici, 13. marta

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.