VAJT IMA SAMO POHVALNE REČI O ZVEZDI I SRBIJI: Lepo mi je ovde, porodica je zadovoljna, SRBI I GRCI SU SLIČNI!
Foto: Profimedia

iskreno

VAJT IMA SAMO POHVALNE REČI O ZVEZDI I SRBIJI: Lepo mi je ovde, porodica je zadovoljna, SRBI I GRCI SU SLIČNI!

Teško mi je da gledam regularnu sezonu NBA lige jer jednostavno nema strasti ni odbrana

Objavljeno: 18:21h

Legenda Ajove, a danas već veteran evropske košarke, Eron Vajt zadovoljan je trenutnom drestinacijom - Srbijom. Amerikanac je deo sistema Crvene zvezde kod Dejana Radonjića. Povreda ruke je sada prošlost, Vajt iz meča u meč izgleda sve bolje. Već je stigao da osvoji jedan trofej sa crveno-belima.

- Lepo mi je u Srbiji, ima svoju jedinstvenost. Sve u svemu, porodica je zadovoljna, a to mi je najbitnije. Za svih ovih sedam godina koliko igram po Evropi, ovo je baš jedinstveno mesto koje se izdvaja - rekao je Vajt za BasketNews.

Amerikanac je posebno zadovoljan što u crveno-belom dresu ima priliku da se bori za trofeje.

- Od kako sam u Litvaniji osvojio Kup, svake godine jurim taj oseća. Ne postoji ništa kao osećaj osvajanja trofeja. Gde god sam bio svi kažu da je cilj pobeđivati i osvajati titule, ali sa Zvezdom je to baš izraženo. Zbog toga se bavim košarkom. Da bih pobeđivao -

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Tokom karijere Vajt je igrao u tri zemlje u kojima je košarka izuzetno popularna. Litvanija, Grčka i sada Srbija.

- Sve su pomalo drugačije. Ne mogu toliko da kažem za Grčku jer sam igrao tokom pandemije pa nije bilo navijača. Mogu da kažem da su Grci i Srbi slučni što se tiče praćenja kluba, postoji taj rivalitet Crvena zvezda - Partizan, Panatinaikos - Olimpijakos. Litvanija je tu drugačija jer mi se čini da čitava država navija za Žalgiris -

Za kraj pričao je i o stilu košarke u NBA ligi i Evropi.

- Ne pratim previše NBA ligu, gledam plej-of. Teško mi je da gledam regularnu sezonu jer jednostavno nema strasti ni odbrana. Jasno mi je da je previše utakmice, teško je igrati 82 utakmice a da intenzitet uvek bude na maksimumu. Zato volim Evroligu, svaka utakmica je teška, naporna i važna. Verujem da mnogi iz SAD ne znaju to oko Evrolige, verujem da bi im se svidela košarka ovde - zaključio je Vajt.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.