OBRADOVIĆ POSLAO PORUKU PRED DERBI! Svi MORAJU da shvate šta znači igrati utakmice Zvezde! (VIDEO)
Foto: Starsport©

izjava pred meč!

OBRADOVIĆ POSLAO PORUKU PRED DERBI! Svi MORAJU da shvate šta znači igrati utakmice Zvezde! (VIDEO)

Susret je na programu u nedelju od 18.30

Objavljeno: 15:13h

Košarkaši Partizana dočekuju ekipu Crvene zvezde, u derbi meču 21. kola ABA lige.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović nada se da će njegova ekipa, posle lošeg izdanja u finalu Kupu Radivoja Koraća, u predstojećem meču ABA lige protiv Crvene zvezde reagovati na pravi način i istakao da bi voleo da svi shvate šta znači igrati utakmice protiv najvećeg rivala.

- Posle izuzetno loše odigrane utakmice u Kupu i slike koju smo prikazali, mislim da je trenutak da reagujemo i nadam se da ćemo reagovati. Ono što je krasilo ovaj tim i što bih ja voleo da krasi je borbenost koja je ne maksimalna, nego preko toga. Mi to nažalost nismo imali u Nišu - rekao je Željko Obradović.

Crno-beli su drugi na tabeli regionalnog takmičenja sa 16 pobeda i tri poraza, dok je Zvezda prva sa skorom 17:1.

- Želim da zahvalim navijačima koji su onako odreagovali posle utakmice, siguran sam da ćemo i sutra imati podršku, a ono što bih voleo je da svi mi shvatimo šta znači igrati utakmice protiv Crvene zvezde i šta znači braniti boje Partizana. To je ono odakle moramo da počnemo i da shvatimo da je to jedini način - dodao je Obradović i dodao:

1 / 4 Foto: Starsport©

- Košarkaška igra i košarkaška utakmica zahtevaju još mnogo toga, ali prvi preduslov je maksimalna borbenost, motivisanost, a to nam je, čini mi se, apsolutno nedostajalo u finalu kupa - izjavio je trener Partizana.

Obradović je naveo da crveno-beli igraju veoma dobro, ali da je to prilika za njegov tim da pokaže šta sve ume i sve ono što ga je krasilo od prvog dana.

- To je bila ideja, to sam rekao prvog dana kad smo izašli na prvu utakmicu i malo je reći da sam bio razočaran posle finalne utakmice isto kao i igrači. Od srede smo radili na jednom veoma dobrom nivou, odradili četiri treninga i pokušali da se spremimo maksimalno za ovu utakmicu - rekao je Obradović.

On je pozvao navijače da podrže njegovu ekipu, da budu uz tim.

- Nadam se da ćemo uspeti da im vratimo na najbolji mogući način. Nadam se da će pobediti fer i sportska atmosfera, da će se kao i uvek pričati samo o košarci i da sve bude u okviru fer-pleja - istakao je Obradović.

Kapiten Partizana Rade Zagorac je rekao da je dobro što njegova ekipa, posle loše utakmice u finalu Kupa, ima šansu za "popravni".

- Zvezda je mnogo iskusnija ekipa od nas u svakom smislu, mnogo starija ekipa od nas sa igračima koji su odigrali puno ovakvih utakmica. Uostalom, oni su prvi na tabeli ABA lige - rekao je Zagorac.

1 / 3 Foto: Emilija Jovanović

On je naveo da će biti važno da crno-beli na pravi način pristupe meču.

- Mora da se igra ne isključivo košarkaški već mora i dosta onog 'prljavog' posla na terenu da se obavi. Poput zagrađivanja, trčanja, tih sitnih stvari koje uvek prave razliku. Uopšte, da bismo došli u situaciju da pobedimo utakmicu mislim da su te stvari od izuzetne važnosti - rekao je Zagorac i dodao:

- Malo je vremena da spremimo utakmicu jer je praktično cela ekipa bila u reprezentativnim prozorima. Zajedno smo od srede, neki čak od četvrtka tako da nije bilo puno vremena ali mislim da smo uradili dobar posao - istakao je Zagorac.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde na programu je u nedelju od 18.30 u hali "Aleksandar Nikolić".

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.