RADONJIĆ OČEKUJE TEŽAK DERBI! Mečevi sa Partizanom uvek imaju posebnu težinu!
Foto: Starsport©

izjava pred utakmicu!

RADONJIĆ OČEKUJE TEŽAK DERBI! Mečevi sa Partizanom uvek imaju posebnu težinu!

Ovo će biti 46. duel dva tima u regionalnom takmičenju

Objavljeno: 20:44h

Košarkaši Crvene zvezde igraju u nedelju od 18.30 kao gosti u hali "Aleksandar Nikolić" protiv Partizana, utakmicu 21. kola ABA lige.

Crveno-beli su prethodne sedmice odigrali dve utakmice u Evroligi i pobedili najpre Fenerbahče, a zatim u četvrtak i Baskoniju. Trener Dejan Radonjić rekao je da utakmice sa Partizanom uvek imaju posebnu težinu. On će na dan utakmice odlučiti koji sastav će nastupiti protiv Partizana.

- Igramo ovaj meč pred njiihovim navijačima koji će im sigurno pružiti veliku podršku. Moraćemo da odigramo na zadovoljavajućem energetskom nivou posebno što u ovakvom rasporedu svaki trenutak moramo da koristimo za oporavak i pripremu utakmice. Očekuje nas sigurno teška utakmica u kojoj moramo da odigramo u dugim intervalima jako dobro - naveo je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

1 / 3 Foto: Starsport©

Zvezda u utakmicu ulazi kao prvoplasirana na tabeli regionalnog takmičenja sa 17 pobeda i porazom, a Partizan je drugi sa 16 pobeda i tri poraza. U prvoj utakmici ove sezone u ABA ligi Zvezda je pobedila Partizan sa 71:56, a u finalu Kupa Radivoja Koraća bila je bolja sa 85:68.

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić smatra da je utakmica sa Partizanom u ABA ligi još jedna u seriji teških mečeva, ali da ekipi nije potreban dodatni motiv i da će se potruditi da odigraju čvrsto i dobro protiv velikog rivala.

Branko Lazić
foto: Starsport©

- Očekuje nas još jedan vrlo težak meč u seriji u kojoj se nalazimo. Večiti derbi je uvek specifična utakmica za koju ne važi ni jedno pravilo, niti položaj na tabeli, trenutna forma. Svaka utakmica je epizoda za sebe. Ono što znamo je da će naš rival sigurno izaći na ovu utakmicu vrlo motivisan, igraju pred svojim navijačima - rekao je Branko Lazić.

Ovo će biti 46. duel dva tima u regionalnom takmičenju, crveno-beli trenutno vode sa 24-21 u pobedama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.