SAD SU STVARNO GLAVNI FAVORITI ZA EVROKUP: Virtus doveo kapitalno pojačanje, ekipa iz Bolonje pravi Drim tim!
Foto: Printscreen/Eurocup

prave najači tim

SAD SU STVARNO GLAVNI FAVORITI ZA EVROKUP: Virtus doveo kapitalno pojačanje, ekipa iz Bolonje pravi Drim tim!

Virtus nije blistao u dosadašnjem toku sezone, pa je trenutno peti na tabeli Grupe B sa sedam pobeda i šest poraza

Objavljeno:

Rat između Rusije i Ukrajine ostavlja sve veće posledice i na svet sporta. Ruski klubovi su suspendovani iz evropskih takmičenja i pritom u sve većoj meri ostaju bez stranih igrača.

Danijel Heket je prvi povukao nogu, napustio moskovski CSKA i za manje od nedelju dana pronašao novi angažman. Vratio se u Italiju i potpisao za Virtus, a BasketNews saznaje da bi uskoro u Bolonji mogao da mu se pridruži i Tornike Šengelija.

Kako litvanski portal prenosi, reprezentativac Gruzije je na korak od prelaska u redove ekipe Serđa Skariola. On je među prvima digao sidro, napustio Rusiju i otišao put Španije sa porodicom. Za njegove usluge je prema informacijama BasketNewsa interesovanje pokazala i Valensija, ali se bivši igrač Baskonije po svemu sudeći odlučio za novu avanturu na Čizmi.

Rok za registraciju igrača u Evrokupu je 8. mart, pa se očekuje da Šengelija u skorijoj budućnosti stavi paraf na vernost Bjankonerima. Navodno bi trebalo da potpiše saradnju do kraja sezone, uz opciju produžetka na još godinu dana u slučaju da se Virtus domogne Evrolige. Prema saznanjima Eurohupsa, postoji realna mogućnost da se to i dogodi, jer kako je specijalizovani košarkaški portal naveo Valensija, Partizan i Vritus su prvi u redu za mesta u elitnom takmičenju koja će po svemu sudeći upražnjenim ostaviti moskovski CSKA, Zenit i Uniks.

Tornike Šengelija
foto: Profimedia

Siguran put do društva najboljih timova Starog kontinenta je plasman u finale Evrokupa (11. maj). Virtus nije blistao u dosadašnjem toku sezone, pa je trenutno peti na tabeli Grupe B sa sedam pobeda i šest poraza. Imao je velikih problema sa povredama, ali ojačan Heketom i Šengelijom će u nastavku sezone biti favorit protiv svakog rivala.

Iskusni Gruzin će nesumnjivo biti ogromno pojačanje za Skariolovu ekipu. Još u dresu Baskonije se afirmisao kao jedan od najboljih visokih igrača Evrolige. Redove Armejaca pojačao je jula 2020. godine, kada je stavio paraf na trogodišnju saradnju. Zbog invazije Rusije na Ukrajinu je odlučio da prevremeno napusti klub.

U tekućoj sezoni upisao je 15 nastupa u Evroligi (imao i problema sa povredom) i prosečno beležio 12,7 poena, 4,7 skokova i 2,5 asistencije po utakmici (prosečan indeks 14,1).

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.