NOVA RAMPA ZA RUSE! Oglasila se FIBA i potvrdila SUSPENZIJU!
Foto, ilustracija, Foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

očekivano!

NOVA RAMPA ZA RUSE! Oglasila se FIBA i potvrdila SUSPENZIJU!

Međunarodna košarkaška federacija izrazila zabrinutosz zbog celokupne situacije

Objavljeno:

Evroliga, UEFA i FIFA koje su prve suspendovale ruske ekipe zbog ratnih dešavanja u Ukrajini, a sada im se priključila i FIBA!

Odluku o izbacivanju ruskih timova nije mogla da izbegne ni Međunarodna košarkaška federacija.

- FIBA je i dalje veoma zabrinuta zbog aktuelnih događaja u Ukrajini i izražava najdublje saosećanje sa žrtvama. U skladu sa rezolucijom Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta i njenim razlozima, FIBA je odlučila da ruskim timovima i zvaničnicima neće biti dozvoljeno da učestvuju u FIBA košarkaškim i 3x3 takmičenjima do daljeg - navodi se u saopštenju FIBA.

FIBA
foto: FIBA

Ova odluka praktično znači da košarkašice Jekaterinburga i Dinama iz Kurska koje treba da se sretnu u četvrtfinalu Lige šamopiona, praktično neće igrati. A slično je i sa košarkašima Saratova koji je trebalo da igraju sa portugalskim Sportingom u istoj fazi takmičenja, ali Evropa kupa.

Što se tiče nacionalnih timova, oni nemaju obaveze do juna kada je na programu novi kvalifikacioni prozor, pa bi, ukoliko se promeni situacija u Ukrajini, FIBA mogla da revidira svoju odluku, odnosno da povuče suspenziju...

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.