MOŽE LI ZVEZDA DO TOP 8? Dejan Radonjić dao nadu Delijama posle podviga u Kupu!
Dejan Radonjić, Foto: Starsport©

na krilima osvajanja kupa!

MOŽE LI ZVEZDA DO TOP 8? Dejan Radonjić dao nadu Delijama posle podviga u Kupu!

Trener crveno-belih govorio o očekivanjima u najjačem košarkaškom takmičenju

Objavljeno: 13:15h

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je otkrio planove za nastavak se zone posle osvajanja trofeja Kupa Radivoja Koraća.

Klub sa Malog Kalemegdana je odbranio trofej u tom takmičenju, pobedom nad Partizanom u finalu 85:68.

- Bilo je značajno za nas što smo počeli dobro meč. Naravno, posle toga je Partizan reagovao. U drugoj četvrtini smo gradili igru i rezultat i uspeli da napravimo dobru razliku- rekao je Radonjić, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Radonjić je uoči poslednjeg kvartala zaradio drugu tehničku – isključujuću.

- Dobio sam drugu tehničku i onda sam zadnjih 10 minuta završio u svlačionici. Nije to bilo za mene lagano. Na kraju smo slavili, zadovoljni smo došli iz Niša. Zadovoljstvo koje mora kratko da traje bilo je ogromno. Sutra već idemo u Atinu.

KK Crvena zvezda, Nejt Volters
foto: Starsport©

Dvorana Čair je bila ispunjena do poslednjeg mesta.

- Posle Kupa koji je prošle godine odigran bez navijača, sada je hala bila puna, kao i godinama pre toga. Na terenu smo se trudili da opravdano poverenje naših navijača i završimo turnir na naše zadovoljstvo. Pokušali smo da budemo dovoljno dobri.

Zvezda u petak gostuje Panatinaikosu u Evroligi.

- Čeka nas težak raspored. Pred Kup smo imali veliku potrošnju i problematiku nastalu iz ranijeg perioda. Posle situacije sa koronom, ušli smo u težak raspored. Imali smo čak 12 utakmica, nismo bili najspremniji, bilo je teških utakmica u Evroligi, teško gostovanje u ABA ligi u Ljubljani. Onda Kup, gde smo trebali da budemo spremni da napravimo najboljeg što možemo.

Može li Zvezda to Top 8?

Dejan Radonjić, Košarka, KK Crvena zvezda
foto: Starsport

- Od početka je situacija za nas bila delikatna, zbog povreda igrača, izostanaka. U ovom trenutku situacija nije takva da možemo da kažemo da je to nešto što možemo očekivati. Važno je da odigramo sve utakmice najbolje što možemo. Uprkos svim problemima, i dalje smo tu. Neke smo odigrali fantastično, neke smo mogli da dobijemo, ali nismo. Mogli smo da imamo više pobeda možda.

Radonjić napominje koliko je ABA liga važna.

- U odnosu na sve ostale u Evroligi, važnost našeg takmičenja (ABA) je veća od takmičenja u Evroligi. Ono donosi prolaz za sledeću sezonu. Bitno je pronaći balans između nastupa u Evroligi i ABA ligi. Drugi rade drugačiji. Najveći deo ekipa imaju mogućnost da se takmiče u Evroligi bez obzira na uspeh u domaćim takmičenjima. Želimo da ostanemo prvi u regularnom delu sezone, a onda i da odbranimo titulu - zaključio je Radonjić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.