OTKRIVENO! Zašto Dejan Bodiroga nikada nije zaigrao za Partizan?
Obradović i Bodiroga, Foto: Starsport

objasnio!

OTKRIVENO! Zašto Dejan Bodiroga nikada nije zaigrao za Partizan?

Bodiroga je objasnio kakav je uticaj Krešimir Ćosić, kao trener, imao na njega i kako je, umesto u Partizan stigao u Zadar

Objavljeno: 12:22h

Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga dao je opširan intervju za "Index" u kojem je objasnio zašto nikada nije igrao za Crvenu zvezdu i Partizan.

Između ostalog je govorio i o formatu ABA lige i Evolige...

- Ne znam, ali, eto, ja sam deklarisani navijač Partizana. Ali, da, možda ima u tome nešto. No u svakodnevnom kontaktu sa ljudima osetim poštovanje i to je divan osećaj. Mislim da je to samo zahvalnost zbog odnosa koji sam imao i prema košarci i prema reprezentaciji.

Bodiroga je objasnio kakav je uticaj Krešimir Ćosić, kao trener, imao na njega i kako je, umesto u Partizan stigao u Zadar.

- Krešo je poseban. Najpre je bio veliki čovek, a u košarci je bio vizionar. Sećam se, kad me doveo u Zadar, pričao je o nekim stvarima koje su se po njemu trebale dogoditi u košarci. Sve je počelo zbog jedne juniorske utakmice koju sam protiv Zadra odigrao odlično. Mišo Ostarčević je bio trener juniora Zadra i nazvao je Krešu i rekao mu da sam dobar i da bi bilo dobro da me dovedu. Već se tada pričalo da ima jedan talentovani klinac u Zrenjaninu i neki su klubovi pokazali interes da me dovedu.

Dejan Bodiroga
foto: Emilija Jovanović

- Krešo me zvao u jedan kamp, tamo sam bio sedam dana i rekao mi je da želi da dođem u Zadar. Sećam se basketa s Đerđom i Krešom na jednom treningu. Vratio sam se kući u Zrenjanin i rekao sam roditeljima da ipak ne bih otišao u Zadar jer mi je želja bila da zaigram za Partizan, ali je Krešo tu odigrao majstorsku rolu. Bio je strpljiv, nije forsirao, pustio me da razmislim i onda je posle dve nedelje došao u Zrenjanin i uverio me da je to najbolja odluka za moju karijeru.

I druga prilka za dolazak u Partizan nije bila uspešna...

Partizan je 1992. godine gradio šampionsku ekipu, a Bodiroga spletom okolnosti ponovo nije obuka crno-beli dres.

- Prva ideja je bila da idem kod Kreše u AEK. Međutim, kad su se Krešo i Boša čuli, to je bilo to. Tanjević me uverio da je to najbolja odluka za mene, Krešo je tu takođe puno pomogao. Kad već sa 16 godina nisam prešao u Partizan, a znamo šta se tada sve događalo u bivšoj Jugoslaviji, odlučio sam da je najbolje za mene da odem u Trst kod Tanjevića - istakao je Bodiroga i nastavio:

Dejan Bodiroga
foto: Profimedia

- Pokazalo se da je izbor bio ispravan, Boša je imao hrabrosti da me u tako jakoj ligi sa 16 godina stavi u prvi tim, da mi da svu odgovornost. To je posebno značajno ako znamo da su u to vreme u Italiji mogla da igraju samo dva stranca. Jedan od ta dva stranca u Stefanelu sam bio ja. To je bio jedinstven potez tada u košarci, ali Boša je verovao. Poput Ćosića, imao je viziju kako se stvara ekipa. Sa Bosnom je bio prvak Evrope, sa reprezentacijom Italije takođe, a velike stvari je radio i sa Stefanelom i Kasertom. U Stefanelu je stao iza mene i bilo je to doba kad sam doslovno odrastao preko noći.

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.