VRATIO SE! Svetislav Pešić pozvao dobro poznato ime u reprezentaciju!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

priključio se!

VRATIO SE! Svetislav Pešić pozvao dobro poznato ime u reprezentaciju!

Selektor Srbije je insistirao na njegovom povratku...

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je tokom ovog kvalifikacionog prozora iznenadio nekim imenima na spisku, a takođe je pojačao i stručni štab.

Selektor mlade reprezentacije Vladimir Jovanović, a inicijativa da se doskorašnji trener Cibone priključi treninzima prvog tima potekla je od selektora Pešića.

Naime, Jovanović kao selektor mlade reprezentacije Srbije, što je u piramidi reprezentativnih kategorija odmah ispod A selekcije, radi sa igračima koji su po godinama najbliži najvišem rangu nacionalne selekcije. Upravo iz tog Jovanović kroz boravak na treninzima i neposredni kontakt sa Pešićem može da se upozna sa principima njegovog rada, što kasnije može da prenese na svoj angažman u mladom timu Srbije. Cilj je da se uspostavi jedinstven pravac daljeg funkcionisanja, na čemu insistira Pešić.

Vladimir Jovanović
foto: Starsport©

Mladi strateg već ima iskustvo iz prvog tima kod Igora Kokoškova u kvalifikacijama za Evrobasket i Olimpijske igre.

Jovanović nije jedino pojačanje u redovima naše nacionalne selekcije. U odnosu na novembarske kvalifikacije Svetislav Pešić je stručnom štabu priključio još dva nova imena. To su trener-skaut Vojvodine Miloš Isakov Kovačević, iz koje je poziv za utakmice sa Slovačkom dobio mladi košarkaš Dušan Beslać, te fizioterapeut Borca iz Čačka Đorđe Milošević, inače bliski saradnik Marka Marinovića.

Srbija prvi meč sa Slovačkom igra u petak od 20.30 u dvorani Aleksandar Nikolić, a zatim gostuje u gradu Levice tri dana kasnije.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.