ČOVIĆ ODBRUSIO MIJAILOVIĆU, PA PRIČAO O VRŠENJU PRITISKA: "Znamo ko se od košarkaških legendi viđa sa sudijskim..."
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

u svom stilu

ČOVIĆ ODBRUSIO MIJAILOVIĆU, PA PRIČAO O VRŠENJU PRITISKA: "Znamo ko se od košarkaških legendi viđa sa sudijskim..."

Predsednik Zvezde je otkrio dosta toga, ali nije zalazio u pojedine detalje

Objavljeno: 20:45h

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da odbrane trofej u Kupu Radivoja Koraća pobedivši najvećeg rivala Partizan i to vrlo ubedljivo.

Na terenu je sve proteklo u sportskoj atmosferi i nije bilo previše vatreno, verovatno jer nije bilo ni prave rezultatske neizvesnosti, ali deluje da je iza kulisa bilo drugačije.

Tako bar tvrdi predsednik Zvezde, Nebojša Čović, koji je večeras gostovao u emisiji "Fokus" na B92, gde je izjavio kako ga je brinulo da li će sve proći u najboljem redu. A nije brinuo o ishodu finala.

Nebojša Čović
foto: Starsport©

- Nisam, jer sam znao da smo mnogo bolji. Ono što je mene plašilo, odnosno brinulo, jesu pokušaji mutnih radnji van terena, koji su počeli tri-četiri dana pred početak Kupa nekim nebuloznim izjavama, intervjuima nebitnih ljudi, ali pošto živimo u takvom vremenu gde je sve ekskluziva "pljunuo te ovaj, napao te ovaj", onda to dobije određeni segment - počeo je Čović.

Osvrnuo se i na navodne pritiske za delegiranje sudija na susretima, otkrivši pojedine detalje sa kojima javnost ranije nije bila upoznata.

Nebojša Čović
foto: Starsport©

- Kažu da je Crvena zvezda nešto radila sa sudijama. Nikakav kontakt nismo imali. Naš kontakt je bio zabranjen, dogovorili smo se da ništa ne kontaktiramo. Taj sudija Uroš Nikolić, on nema nikakav konflikt sa Zvezdom, on je sam sebe uveo u svoje probleme, to je ona utakmica u Podgorici gde je dobio ocenu dvojku. Njegov stepen osetljivosti na meču Crvena zvezda - Cedevita Olimpija u Beogradu, gde ga je neki neodgovorni gledalac onako ružno izvređao je izazvao da posle meča polomi kompletnu svlačionicu u Pioniru. Mi smo ga zaštitili da ga ne bi priveli, ali tako ne može da se ponaša jedan sudija. Na kraju krajeva, šta bi pojedinci radili kojima vređaju porodice, da dođu sa bazukom u "Pionir". Sve se to ružno nastavilo, on je trebalo da sudi, Ličina je predsednik Sudijske komisije, tu je došlo do nekih svađa, on je odustao... Neću sada dalje pominjati imena, neki su se lažno solidarisali, jer Zvezda ima dobar "intelidžens servis" (obaveštajnu službu), znamo ko se od košarkaških legendi viđa sa sudijskim legendama na ručkovima, koje su još više aktivne.

Ilija Belošević, Uroš Obrknežević, Uroš Nikolić košarkaški sudija
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Odustao je on, pa Belošević, čovek je kao bio bolestan, ne znam da li je imao koronu ili nije. Ponešto znam. Potom dolazi do velikog incidenta posle polufinala, gde predstavnici našeg rivalskog kluba vrše pritisak ko će biti delegiran od sudija. Mi se uopšte nismo mešali. Pošto je Ličina, predsednik sudijske komisije otišao na bolovanje zbog pritisaka, dopisa, onda su to preuzeli drugi ljudi i išli po listi za koju mi znamo. Jovčić je prvi sudija, drugi Obrknežević, a treći Aleksandar Glišić, a četvrti sudija Marko Juras. Napravio se pritisak da je Glišić nedostojan da to sudi, da je lopov i tako dalje. Tu noć ili jutro se odjednom razboleo Obrknežević, pa je upao gospodin Marko Juras, za kog je i bilo pritisaka da sudi. Među sudijama je bio i Glišić, odsudili su kako su odsudili, bilo je sve korektno. Divim im se, Glišiću i Jovčiću, kakav su pritisak izdržali, po principu "nećeš ti suditi Evroligu, ti si lopov"... - rekao je Čović.

Ostoja Mijailović
foto: Starsport©

Potom se dotakao i nedavne izjave da je "Zvezda klub zarobljen od strane jedne porodice", što je naglasio predsednik Partizana, Ostoja Mijailović.

- Košarkaški klub Crvena zvezda je društveni klub i nije zarobljen ni od jedne porodice. Ako je zarobljen od porodice Čović, kako to slikoviti kažu, zamislite koliko bi trofeja mogli da osvoje kada bi ga "odrobili". Imam nekakav loš utisak da kao da nekima ne prija to što je Zvezda toliko uspešna i pritiskaju nas sa Evroligom. Mi smo jedini koji znaju šta je igranje ovog takmičenja u ovom formatu. Ovaj format Evrolige nije Kup šampiona, Evroligu nije niko osvojio iz Srbije. Mi se trudimo da poštujemo standarde Evrolige, što stranci imaju sve podatke, a da naša javnost nema. Mi smo tamo u dvostrukoj reviziji - zaključak je Čovića.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.