VELIKA POBEDE BIH PROTIV ČEŠKE NA STARTU KVALIFIKACIJA: Sjajna izdanja Gegića i Muse!
Foto: Profimedia

kvalifikacije za svetsko prvenstvo

VELIKA POBEDE BIH PROTIV ČEŠKE NA STARTU KVALIFIKACIJA: Sjajna izdanja Gegića i Muse!

Važna pobeda reprezentacije BiH

Objavljeno: 22:19h

Košarkaši Bosne i Hercegovine ostvarili su prvu pobedu u Grupi F druge faze kvalifikacija za Svetski kup posle velike protiv Češke u Sarajevu 97:90.

Nije obećavajuće počelo i Česi su već sredinom prve četvrtine poveli 19:7. Ništa bolje nije bilo ni u drugoj deonici u kojoj je bilo i 14 poena razlike za Čehe, koji su na veliki odmor otišli sa prednošću 56:44.

Do preokreta dolazi u trećoj četvrtini. Serijom 17-3 domaćin preokreće i vodi 61:59. Tu četvrtinu dobila je Bosna i Hercegovina ubedljivo 31:11 i sa +8 ušla u poslednjih 10 minuta. Česi su uspevali da se približe, ali su domaći košarkaši odbijali te napade i na kraju došli do velike pobede.

Kod pobednika Džanan Musa bio je najefikasniji sa 21 poenom, uz tri skoka, dok je Aman Gegić postigao poen manje uz pet skokova. Na drugoj strani Jelinek je briljirao sa 31 poenom, dok je Sehnal zabeležio 16 poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

U drugom meču grupe Litvanija je kod kuće ubedljivo pobedila Bugarsku 89:69. U sledećem kolu u ponedeljak Bosna i Hercegovina gostuje Bugarskoj, a Češka dočekuje Litvaniju.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.