VELIKO POJAČANJE ZA REPREZENTACIJU SRBIJE: Filip Petrušev na raspolaganju Svetislavu Pešiću za meč sa Belgijom!
Foto: Emilija Jovanović

kvalifikacije za svetsko prvenstvo

VELIKO POJAČANJE ZA REPREZENTACIJU SRBIJE: Filip Petrušev na raspolaganju Svetislavu Pešiću za meč sa Belgijom!

Sjajne vesti za naš nacionalni tim

Objavljeno: 21:15h

Dobre vesti stižu dan posle tesne pobede nad Letonijom - Filip Petrušev stigao je u Beograd i naći će se u avionu za Belgiju sa ostatkom reprezentacije Srbije!

Centar Anadolu Efesa dobio je dozvolu svog kluba da dan posle velike evroligaške pobede u gradskom derbiju sa Fenerbahčeom sedne doleti u naš glavni grad i javi se Svetislavu Pešiću na dužnost za utakmicu u Monsu (nedelja, 15.30).

Govorio je prethodnih dana selektor Pešić o delikatnom položaju srpskih reprezentativaca iz Evrolige i da li je uopšte pametno izlagati ih velikim naporima posle klupskih obaveza, gde će praktično najviše vremena provesti u avionu i uz verovatno jedan do dva timska treninga, ali Petrušev je pokazao veliku želju da pomogne saigračima u Belgiji, pa će Srbija dobiti zaista veliko pojačanje u unutrašnjim linijama. Vasilije Micić i Nemanja Nedović takođe su bili među potencijalnim kandidatima, ali je stručni štab odlučio da ih ne povlači iz klubova za ovu akciju.

Ekspedicija Srbije u Mons putuje u subotu ujutru, posle čega sledi dalja priprema za utakmicu gde se traži i druga pobeda za miran san pred nastavak kvalifikacija u februaru.

Podsetimo, Filip Petrušev debitovao je u dresu sa nacionalnim grbom kod Igora Kokoškova u finišu razigravanja za Evrobasket. Ostavio je sjajan utisak i kao MVP Jadranske lige kasnije dobio poverenje prošlog selektora u predolimpijskom turniru. I tada je bio među boljima u redovima Srbije, ali je plasman u Tokio obezbedila Italija.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.