LUKIĆEV DEBI IZ SNOVA NA KLUPI REPREZENTACIJE RUSIJE: Rutinski savladana Italija u Sankt Peterburgu!
Foto: Profimedia

bravo

LUKIĆEV DEBI IZ SNOVA NA KLUPI REPREZENTACIJE RUSIJE: Rutinski savladana Italija u Sankt Peterburgu!

Sjajan debi srspkog stručnjaka

Objavljeno: 20:06h

Srpski stručnjak pobedom debitovao na klupi košarkaške reprezentacije Rusije

Poverila je Rusija košarkašku reprezentaciju Srbinu. Ako se po jutru dan poznaje, nije pogrešila. Zoran Lukić je već dugi niz godina u ruskoj košarci, pored selektorske funkcije aktuelni je trener Nižnjeg Novgoroda. Poznaje košarkaška dešavanja u najvećoj zemlji na svetu do tančina, a sada dokazuje da je pravi čovek za rusku reprezentaciju. Na startu kvalifikacija za Mundobasket dobio je teškog protivnika, ali je u Sankt Peterburgu više nego uspešno položio prvi ispit. Njegovi izabranici ubedljivo su savladali Italiju - 92:78.

Neizvesno je bilo do poslednjih trenutaka, iako je Rusija uglavnom bila u prednosti. Ipak, tek kada je sredinom odlučujućeg perioda stigla do 15 poena prednosti, prve osetnije na meču, postalo je jasno da je na pragu pobede. Uspela je Lukićeva selekcija da sačuva prednost i na kraju upiše jako važan trijumf.

Sjajna partija Rusije na debiju novog selektora. Imala je 25 asistencija, ubacila je 12 trojki i sa distance šutirala sa 57,1 odsto preciznosti što govori da su uglavnom šutevi mahom bili iz izrađenih pozicija.

Istakli su se u pobedničkom sastavu Anton Astapkovič i Vladimir Ivlev sa po 21 poenom. Artem Komolov je dodao 12, dok je 10 ubacio Ivan Sterbkov. Kod Italije se izdvojio Stefano Tonut sa 20 poena, dok su po 10 dodali Leonardo Kandi i Amedeo Tesitori.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.