ZVEZDA ZABORAVLJENA! GLEDAMO SAMO NAPRED, NA KRAJU SEZONE ŽELIMO PREDNOST DOMAĆEG TERENA: Avramović sumirao pobedu!
Foto: Emilija Jovanović

partizan savladao budućnost

ZVEZDA ZABORAVLJENA! GLEDAMO SAMO NAPRED, NA KRAJU SEZONE ŽELIMO PREDNOST DOMAĆEG TERENA: Avramović sumirao pobedu!

Košarkaši Partizana uspeli su u derbiju devetog kola savladaju Budućnost u ''Štark areni'' i tako se vrate na pobednički kolosek u regionalnom takmičenju posle poraza u prethodnom kolu od Crvene zvezde u večitom derbiju.

Objavljeno:

Jedan od junaka pobede protiv Podgoričana bio je Aleksa Avrmović koji je u poslednjoj četvrtini predvodio Partizan kako igraom u odbrani sa šest ukradenih lopti, tako i u napadu pošto je završio meč sa 17 postignutih poena.

- Utakmica je bila mnogo važna, da oduzmemo taj poraz od Zvezde u gostima, gde smo odigrali lošu utakmicu, ali smo je zaboravili. Mi smo sve te "male" utakmice dobili relativno lako i to je osnov za pravljene dobre sezone. A ove utakmice su krem, moraju da se pobede za plasman u vrhu. Želimo da imamo prednost domaćeg terena na kraju sezone i moramo da pobeđujemo ekipe kao što su Budućnost, Cedevita Olimpija i Zvezda. Siguran sam da smo ovakvim pristupom u odbranim na pravom putu.

KK Partizan, Aleksa Avramović
foto: Emilija Jovanović

- Škripalo je u napadu u trećoj četvrtini, nedostajao nam je i Jam koji se požalio na bol u nozi. Utakmicu smo prelomili sa četiri ukradene lopte u poslednjoj deonici i 10 lakih poena u kontri. To je model kojim treba da igramo, na kraju smo imali 12 ukradenih lopti iz kojih smo proizveli minimum 20 poena - rekao je Avramović.

Ističe Avramović da je ključ pobede protiv Budućnosti za Partizan bila tranzicija jer je to znatno olakšalo put do pobede.

- Prethodnih utakmica smo nešto slabije trčali, međutim, protiv Lijetkabelisa i Budućnosti smo stvarno dobro trčali i postigli 20 do 30 poena iz toga. Što je jako važno, veliki zalog za utakmicu koja se igra 40 minuta i to je veoma dug period, svaki koš je važan, svaki posed bitan. Oni su se vratili, ali sve u svemu, uspeli smo iz toga da se izvučemo i privedemo meč kraju - ističe Avramović.

Espreso/SrbijaDanas


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.