ŽELJKO NAKON POBEDE PROTIV BUDUĆNOSTI: Laž je da postoji sukob između Zagorca i Kuruca!
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

aba liga

ŽELJKO NAKON POBEDE PROTIV BUDUĆNOSTI: Laž je da postoji sukob između Zagorca i Kuruca!

Otkloni sve dileme

Objavljeno:

Košarkaši Partizana pobedili su Budućnost u derbiju devetog kola ABA lige sa 75:66. Izabranici Željka Obradovića slomili su izabranike Aleksandra Džikića u završnici meča. Partizan ima skor 8-1, a Budućnost 6-3.

Prevagu na tasu igrača Partizana donela je odlična i izuzetno agresivna odbrana, kojom su naterali šampiona Crne Gore da izgubi 20 lopti, što je previše u derbiju, previše u duelu sa „crno-belima“ koji su imali ogroman vetar u leđa sa tribina.

Željko Obradović
foto: Starsport

„Doprinos svih igrača na putu ka pobedi je bio na izuzetno visokom nivou. Zaista sam zadovoljan onim što su momci prikazali u meču koji je ostao iza nas. Navijanje je bilo fantastično i ovo je primer kako treba da izgledaju derbi utakmice. Imali smo problema tokom trećeg kvartala, ali ne treba zaboraviti da smo igrali protiv izuzetno kvalitetne ekipe Budućnosti, koja igra pametno i koja je sjajno vođena od strane mog kolege Aleksandra Džikića“, naglasio je Željko Obradović posle derbija i nastavio:

„Sledi pauza, mnogo igrača će biti u sastavu reprezentacija, pa ćemo sa ozbiljnim radom moći da nastavimo tek kada se vrate sa mečeva u kvalifikacijama za Mundobasket. Analiziramo šta je problem sa realizacijom, imamo problema, ali nastojimo to da rešimo. Ima dosta stvari. Ima lošeg izbora šuta, ima promašaja iz otvorenih pozicija, što je stvar samopouzdanja. To je problem koji moramo da rešimo kroz trening“.

S obzirom da nije bilo pitanja, Željko Obradović je naglasio da on ima jedno pitanje.

Rade Zagorac
foto: Emilija Jovanović

„Ja sam osoba koja ne prati štampu i medije, ali ovoga puta moram da se oglasim i reagujem. Nije istina da postoji sukob između Zagorca i Kuruca. To je apsolutno neistina. To može da se prevede u drugu reč, koju ja ne želim da iskoristim, jer me je sramota. Taj koji je lansirao tu vest, treba dobro da razmisli zašto je to uradio. Svi koji ste objavili tu vest, morate da budete pravi novinari i da proverite zašto i na koji način je plasirana neka vest. Naša vrata su uvek otvorena, uvek ćete dobiti pravu informaciju. Sve ostalo zaslužuje neku drugu reč koju me je sramota da izgovorim, a velika je“, zaključio je Željko Obradović i nastavio:

„Zagorac i ja smo obavili razgovor. Otvoren i ljudski. Rade je bio kapiten protiv Budućnosti i ostaće kapiten Partizana, jer je momak koji je uvek spreman da da mnogo za Partizan. Isto važi i za Dangubića. Drago mi je što su to navijači prepoznali i što su ga podržali onako kako treba“.

Zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Mundobasket sledi mini pauza, posle koje će Partizan u ABA ligi igrati protiv Igokee, a u Evrokupu, protiv Metropolitensa u Francuskoj.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.