DŽIKIĆ NAKON VEČERAŠNJEG PORAZA: Napravili smo mnogo grešaka, što inače nije naša odlika! Partizan zasluženo slavio
Foto: Profimedia

ABA LIGA

DŽIKIĆ NAKON VEČERAŠNJEG PORAZA: Napravili smo mnogo grešaka, što inače nije naša odlika! Partizan zasluženo slavio

Crno-beli savladali su Budućnost u derbiju kola

Objavljeno:

Košarkaši Partizana pobedili su Budućnost u derbiju devetog kola ABA lige sa 75:66. Ljubitelji košarke imali su priliku da gledaju sjajan meč u kojem su izabranici Željka Obradovića slomili izabranike Aleksandra Džikića u završnici meča. Partizan ima skor 8-1, a Budućnost 6-3.

Prevagu na tasu igrača Partizana donela je odlična i izuzetno agresivna odbrana, kojom su naterali šampiona Crne Gore da izgubi 20 lopti, što je previše u derbiju, previše u duelu sa „crno-belima“ koji su imali ogroman vetar u leđa sa tribina.

Aleksandar Džikić
foto: Profimedia

Budućnost je najavila borbu do poslednjih atoma snage. Borili su se Podgoričani, iako oslabljeni neigranjem Vilija Rida i Igora Drobnjaka, bili su konkurentan rival sve do sredine poslednjeg kvartala, imali su priliku i da povedu, imali su tri otvorena šuta za tri poena, ali od tog trenutka je krenula serija Partizana za plus 13, serija, kojom je rešeno pitanje pobednika.

„Zaslužena pobeda Partizana. Naš rival je odigrao na visokom nivou od prvog do poslednjeg minuta. Sredinom poslednje deonice, imali smo nekoliko otvorenih šuteva u momentu kada je meč bio u egalu. Napravili smo mnogo grešaka, što inače nije naša odlika, Partizan je to znao da kazni i zasluženo stigne do pobede. Idemo dalje“, naglasio je trener Budućnosti, Aleksandar Džikić.

Zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Mundobasket sledi mini pauza, posle koje će Budućnost u ABA ligi igrati protiv Studentskog centra, a u Evrokupu, protiv Promiteasa u Grčkoj.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.