PEŠIĆ NIJE SKRATIO SPISAK! Selektor Srbije iznenadio, neka se spreme Letonci i Belgijanci
Foto: Starsport©

konferencija za medije

PEŠIĆ NIJE SKRATIO SPISAK! Selektor Srbije iznenadio, neka se spreme Letonci i Belgijanci

Svi su očekivali da će selektor skratiti spisak pre početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Objavljeno: 11:46h

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić NIJE skratito spisak reprezentativaca od 24 imena, na koje računa u mečevima protiv Letonije i Belgije ovog meseca, čime počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Prvi meč je na programu sledećeg četvrtka kada u Beogradu "Orlovi" čekaju Letonce, a tri dana kasnije putuju u Mons.

Pešić se prisutnim novinarima obratio rečima:

- Ako nemate pitanja onda da ja postavim nekoliko novinarima. Da li ste vi da adekvatan način našim navijačima, ljubiteljima košarke, sporta, objasnili sistem takmičenja i sistem kvalifikacija. Ako niste, ja ću da razjasnim... Mu smo u prvoj rundi sa Letonijom i Belgijom, druga je Slovačka, a onda nas čeka dalje ako se kvalifikujemo. Tri najbolje ekipe od šest u kasnijoj grupi idu na SP - počeo je Pešić.

Ovo je početak olimpijskog ciklusa, dodao je.

Svetislav Pešić
foto: Starsport

- Na ovu nesreću ili sreću traje samo tri godine. Vrlo brzo će Olimpijske igre u Parizu. Od mog dolaska se bavimo kratkoročnim ciljevima i planovima, ali i o Parizu.

Analizirao je i očekivanja.

- Naši navijači i KSS bi voleli da igraju poznata imena, da igraju najbolji, da istovremenu da budu najmlađi, da se igra atraktivno, šutiraju trojke sa pola terena, zakucava i na kraju da bude zlatna medalja. To nije kompaktabilno, nije moguće. Obzirom da u ovim kvalifikacijama da ne možemo da računamo na igrače iz Evrolige i NBA, tako je kako je. Možda nije loše, pod uslovom da pobedimo. Ako izgubimo onda ne valja ništa.

Evroliga se igra u četvrtak i petak, baš kada je termin meča Srbije i Letonije u Beogradu.

- Svi smo za Srbiju, ali kada treba taj dan kažem "izvinjavam se nisam u mogućnosti". To mislim i na Španiju, Italiju, kod svih. Obavili smo razgovore sa svim igračima. Postoji želja da dođu direktno posle utakmice. Fenerbahče igra u četvrtak sa Efesom, imamo dva ili tri kandidata, imamo razumevanje i Bajerna, Crvene zvezde i odmah po utakmici dođu u Beograd. Na nama je da procenimo da li ćemo tu želju da napravimo tu kombinaciju. Da Micić i Petrušev posle teške utakmice dođu.

Selektor je pozvao medije da u ponedeljak prisustvuju otvorenom delu treninga od 18.45, kao i uzimanje izjava do 19 časova, koji se održava u hali "Aleksandar Nikolić".

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.