NE ĆUTI SE SAMO O PENG ŠUAJ KAD JE U PITANJU KINA: Turčin opet zabo 'prst u oči' sponzora NBA lige i Lebrona! FOTO
Foto: Profimedia, Printscreen/Twitter/Enes Kanter

prejak uticaj giganta

NE ĆUTI SE SAMO O PENG ŠUAJ KAD JE U PITANJU KINA: Turčin opet zabo 'prst u oči' sponzora NBA lige i Lebrona! FOTO

Enes je igrao u specijalizovanim patikama na kojim je iscrtan Džejms kako je pao na kolena pred predsednikom Kine

Objavljeno: 15:22h

Boston je ubedljivo porazio Los Anđeles Lejkerse u klasiku NBA lige - 130:108.

U tom duelu, centar Seltiksa Enes Kanter je iskoristio priliku da još jednom pošalje političku poruku preko svoji patika, ali i pecne zvezdu Lejkersa, Lebrona Džejmsa.

Lebron Džejms
foto: Profimedia

Turčin odavno vodi otvoreni rat sa Tajipom Erdoanom zbog čega mu je zabranjen ulazak u domovinu, a uposlednje vreme pokazuje nezadovoljstvo i režimom u Kini.

Kanter je već ranije kritikovao vladu azijske zemlje i stao u odbranu nezavisnosti Tibeta zbog čega je u Kini zabranjeno prikazivanje utakmica Bostona.

Enes Kanter
foto: Profimedia

Onda je otišao korak dalje. Na jednom meču nosio je patike na kojima su bile ispisane reči "ropstvo", "nema više izgovora", "Najki licemeri" i slično. Pritom je prozvao NBA legende Majkla Džordana i Lebrona da ništa ne rade povodom toga jer su Najkijevi klijenti.

- Najki nastavlja da priča o nepravdi, ali kada na red dođe Kina, Najki ćuti. Ne govori se o brutalnosti policije u Kini, ne govori se o diskriminaciji LGBT zajednice, uopšte se ne govori o manjinama u Kini, strah ih je da govore - poručio je tad 29-godišnjak.

1 / 3 Foto: Printscreen/Twitter/Enes Kanter

I sinoć je Kanter pokazao da je ubeđen da "Kralj" svesno ćuti zbog dešavanja u Kini i sledi uputstva svog sponzora Najkija.

Enes je opet igrao u specijalizovanim patikama na kojim je iscrtan Džejms kako je pao na kolena pred predsednikom Kine Sijem Đinpingom (inače, "velikim prijateljem srpskog naroda").

- Novac ispred morala za "Kralja". Tužno je i odvratno što se ovi sportisti prave da brinu o ljudkim pravima. Zapravo samo "ćute i driblaju" kada im to naredi Veliki gazda (zastava Kine). Jeste li čuli za robove koji prave vaše patike ili to nije u vašem interesu? - napisao je Kanter na Tviteru.

Njih dvojica su imali i bliski susret tokom zagrijavanja, ali sve je prošlo bez varnica. Lebron je Kanteru odgovorio posle utakmice.

- Nije neko kome želim da posvećujem energiju. Čini se da uvek ima da kaže o meni - kratko je poručila zvezda "Jezeraša".

Sve dolazi dok su kineske vlasti pod velikim pritiskom svetske javnosti zbog još jednog skandala - nestanka teniserke Peng Šuaj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.