STEFAN MARKOVIĆ PROGOVORIO O ZVEZDI: Drago mi je da sam napokon ovde, poklopile su se sve stvari i u mom životu!
Foto: Printscreen/kkcrvenazvezda.com

NOVO POJAČANJE

STEFAN MARKOVIĆ PROGOVORIO O ZVEZDI: Drago mi je da sam napokon ovde, poklopile su se sve stvari i u mom životu!

Pefi se oglasio prvi put otkada je potpisao ugovor sa crveno-belima

Objavljeno: 13:27h

Stefan Marković prvi put je pričao za javnost nakon što je došao u KK Crvenu zvezdu mts.

Iskusni plejmejker i trofejni reprezentativac Srbije je sa crveno-belima potpisao ugovor do kraja sezone 2022/2023.

Marković je u četvrtak uveče dočekan ovacijama u hali "Aleksandar Nikolić" prilikom prvog izlaska pred navijače crveno-belih.

I pored činjenice da je trofejnom reprezentativcu Crvena zvezda deseti klub u karijeri, igranje u crveno belom dresu za Stefana predstavlja poseban izazov ili kako je sam naveo "kockice su se konačno sklopile…".

"Drago mi je da sam napokon ovde. Poklopile su se sve stvari i u mom životu. Želja Crvene zvezde je uvek postojala, zahvalan sam na tom interesovanju, ali mislim prevashodno da sam sam prelomio i da sam u svojoj glavi doneo pravu odluku. Željan sam košarke, da se još dokazujem, da pomažem ekipi u bilo kom pravcu, šta trener bude očekivao od mene – da li kao plej, da li kao bilo šta", rekao je Marković.

Posle više od decenije se vratio u srpsku košarku.

"Dosta se promenilo za 11 godina, i u srpskoj košarci i u Beogradu. Drago mi je da je Zvezda tako dugo član Evrolige, da je konstantna, da ima kontinuitet, Dejo se vratio da nastavi ono što je radio u prvom mandatu. Dopada mi se stil košarke koji trener Radonjić forsira i jedan od faktora da dođem bila je i njegova filozofija igre".

Neće mu biti teško da se uklopi, pre svega jer je sa nekim igračima već bio saigrač tokom karijere.

"Ima dosta momaka sa kojima sam igrao, sa Simom sam igrao u Hemofarmu, Luka je tad bio u mladim kategorijama Efesa. Sa Eronom Vajtom sam igrao u Zenitu, raduje me to. Čuli smo se posle potpisivanja, čeka se i njegov povratak, zadesio ga je maler. Srećan sam što vidim neke momke, srećan sam i što ću da upoznam nove saigrače. Biće zanimljivo. Zadovoljan sam, srećan i spreman sam da radim".

Marković je vrlo motivisan pored debi za Zvezdu.

"Imam veliku želju da pomognem i klubu i igračima. Ima tu dosta mladih, kojima mislim da će dobro doći moje iskustvo koje sam stekao svih ovih godina. Željno iščekujem pre svega rad, jer ništa neće doći preko noći. Spreman sam da radim i da dajem maksimum kao i do sad, željno iščekujem prve treninge i utakmice. Predstoji nam veliki rad i u Srbiji i u regionu i u Evroligi, koja je kao takmičenje veoma komplikovana, teška, ima dosta putovanja i kada se nadoveže ABA liga, to je paklen ritam i potrebna je što veća pomoć".

Marković je bez kluba od kraja prošle sezone pa će mu trebati vremena da uđe u takmičarsku formu.

"Prvo moram dosta da radim da bih uhvatio ritam saigrača, da bih ušao u igračku formu. Kao što sam rekao, čeka me rad i od toga ne bežim. Dug je put ispred mene, a i pred ekipom da bi ostvarila najveće ciljeve koje postavljamo pred sobom. Željno iščekujem sve što dolazi".

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.