HOLINS: Nigde ne postoji rivalitet kao što ga imaju Zvezda i Partizan - nijedan derbi u Evropi nije nalik ovom!
Foto: Profimedia

aba liga

HOLINS: Nigde ne postoji rivalitet kao što ga imaju Zvezda i Partizan - nijedan derbi u Evropi nije nalik ovom!

Sve oči uprte su u duel večitih rivala koji će se odigrati ovog vikenda

Objavljeno:

Debitant na toj utakmici je Zvezdin Amerikanac Ostin Holins koji je ostao posle meča sa Asvelom da razgovara sa novinarima. Pre svega je bilo reči o odličnom duelu protiv Francuza.

– Idemo iz dana. Želja nam je da napredujemo iz treninga u trening. Sve počinje iz dobre odbrane, mislim da smo odigrali odlično u odbrani protiv Asvela i da je to prelomilo meč u našu korist – počeo je Holins.

Eli Okobo, Ostin Holins
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Mnogi u Evropi pričaju o Zvezdinoj odbrani koja je okarakterisana kao najbolja u čitavoj Evroligi. Ponovo su crvneo-beli dozvolili mali broj poena, svega 67.

– Nismo radili sa ciljem da budemo najbolja odbrambena ekipa u ligi, ali to je naš zaštitni znak, da igramo čvrstu odbranu. Pokušavamo da otežamo život protivniku i znamo da čak i ako nam ne ide u napadu da imamo šansu da pobedimo zbog naše čvrste obrane.

Potom je tema razgovora postala utakmica o kojoj se već dugo priča. Derbi između Zvezde i Partizana. Klub iz Humske je u ovom momentu najbolji tim regionalnog takmičenja pošto se nalazi na vrhu tabele bez poraza.

– Rano je još da pričam o Partizanu. Ponašamo se i pripremamo se kao za bilo koju utakmicu. Znam da ćemo vredno raditi. Znam da je veliki rivalitet između Zvezde i Partizana, ali ne smemo da uđemo u ovaj meč vruće glave. Moramo da ostanemo smireni i pre svega spremni.

Igrajući u Francuskoj, Finskoj, Nemačkoj i Rusiji, Ostin nije imao priliku da igra meč takvog intenziteta kao što je beogradski večiti derbi.

– Mislim da svi vi znate da ne postoji rivalitet kao ovoj između Zvezde i Partizana. Igrao sam nekoliko zanimljivih derbija u Evropi, ali mislim da ništa nije ni blizu kao ovaj što nas čeka u nedelju – zaključio je Holins.

Pored Holinsa jedini debitant kada su derbiji u pitanju je Nikola Ivanović. Ostatak tima Zvezde je već na ličnom primeru zna kako je igrati derbije.

(Espreso/Maxbet sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.