JASIKEVIČIJUS NE PROPUŠTA UTAKMICE PARTIZANA: Sviđa mi se tim jer ima dosta talentovanih mladih igrača!
Foto: Starsport©

ZBOG OBRADOVIĆA

JASIKEVIČIJUS NE PROPUŠTA UTAKMICE PARTIZANA: Sviđa mi se tim jer ima dosta talentovanih mladih igrača!

Da, mnogo mojih saigrača je bilo opsednuto, i mnogo mojih trenera. Željko... Željko je lud u tim situacijama

Objavljeno:

Legendardni Litvanac Šarunas Jasikevičijus, aktuelni trener Barselone, dao je opširan intervju za portal "BasketNews" u kojem je, između ostalog, pričao i o svom nekadašnjem učitelju Željku Obradoviću.

O Žocu je imao samo reči hvale, duboko poštovanje prema srpskoj legendi izbija iz svake reči Litvanca, a njegov povratak u Partizan opisao je samo jednom rečju - ljubav.

Deo u kojem novinar Donatas Urbonas i Šarunas Jasikevičijus razgovaraju o Obradoviću prenosimo u celosti.

Kako se osećate kada gledate vašeg prijatelja Željka Obradovića opet u Partizanu?

- Srećan sam zbog toga. Samo mi je malo žao onog njegovog asistenta koji nije uspeo da izvuče marker. Poslao sam mu poruku, to je samo marker. Pričam sa njim mnogo, veoma je srećan u Beogradu. To je njegov klub, to je njegova ljubav. Mislim da je veoma srećan. Ne propuštam utakmice Partizana. Sviđa mi se tim jer ima dosta talentovanih mladih igrača sa veteranskim vođstvom Ledeja i Pantera. Ima tu i nekoliko zanimljivih srpskih igrača. Biće interesantno kako će se ekipa razvijati. Mislim da tu ima mnogo potencijala ako se budu kretali u pravom smeru - kaže Jasikevičijus.

Željko Obradović
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Da li možete sebe da zamislite u Željkovoj poziciji, da se vratite u svoj bivši klub i da igrate košarku na nižem nivou?

- Obradović, kao osoba, samo želi da bude srećan. U Beogradu je, kod svoje kuće. Ima vrlo zanimljiv tim. Ima jasan cilj da vrati Partizan u Evroligu. Mislim da je srećan. Šta mu više treba? Već je sve osvojio. Uradio sve u životu. Sve što sad želi je da bude srećan. I sto posto sam siguran da je srećan.

Nedavno ste došli do svoje 100. pobede u Evroligi. Znamo koliko ste opdsednuti pobedama. Da li ste, kroz karijeru, upoznali nekog ko je veći pobednik od vas?

- Da, mnogo mojih saigrača je bilo opsednuto, i mnogo mojih trenera. Željko... Željko je lud u tim situacijama.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.