SKUNI PEN ZA ESPRESO: Bili smo šampionski tim, i dalje pričam svima o "Delijama", LOŠA PONUDA ZVEZDE bila presudna!
Foto: Starsport©, Emilija Jovanović

intervju

SKUNI PEN ZA ESPRESO: Bili smo šampionski tim, i dalje pričam svima o "Delijama", LOŠA PONUDA ZVEZDE bila presudna!

Sa jednim od najboljih Amerikanaca u istoriji Crvene zvezde razgovarali smo o periodu provedenom u Beogradu, "Delijama", čuvenom prelasku u Cibonu, večitom derbiju...

Objavljeno: 14:56h

Mnogo je stranaca prošlo kroz redove večitih, ali malo je onih koji su ostavili toliko dubok trag da ih se navijači deceniju ili dve nakon igračkih dana sećaju i svrstavaju ih među legende kluba.

Jedan od takvih je naš današnji sagovorink, košarkaš koji je svojim sjajnim partijama u crveno-belom dresu na neki način obeležio jedan deo Zvezdine istorije.

Prošlo je nešto više od 10 godina otkako je Skuni Pen odigrao svoju poslednju košarkašku utakmicu, a čime se danas bavi otkrio je na početku razgovora za naš portal:

I nakon igračke karijere ostao sam u košarci, samo u nešto drugačijoj ulozi. Danas radim kao pomoćni trener u NBA, konkretno u ekipi Memfis Grizlisa.

Skuni Pen
foto: Profimedia

Pen u Beograd stiže 2002. godine kada potpisuje ugovor sa Crvenom zvezdom u kojoj je pružao jedne od najboljih partija u karijeri. Američki košarkaš ističe da mu je glavni grad naše zemlje ostao u lepom sećanju:

Beograd je zaista sjajan grad, a posebno mi je ostao u dobrom sećanju zbog neverovatnih navijača koji su dolazili na utakmice.

Gotovo dve decenije su prošle od dana kada je Skuni Pen zadužio opremu crveno-belih.

Za naš portal rekao je da nije baš mnogo znao o Crvenoj zvezdi pre samog potpisa.

Istina je da nisam znao mnogo toga o Crvenoj zvezdi pre nego što sam potpisao ugovor. Do dogovora sa crveno-belima došlo je u saradnji sa mojim agentom.

Skuni Pen
foto: Starsport©

Nije puno trebalo Skuniju da izraste u pravog lidera te generacije i stekne status jednog od najboljih stranaca u istoriji crveno-belih. No, ipak te sezone izostali su trofeji kojima su se nadali mnogi navijači, ali i igrači tima sa Malog Kalemegdana. Kako gleda na period proveden u Crvenoj zvezdi i šta je nedostajalo toj ekipi kako bi se neki od pehara našao u trofejnoj sali crveno-belih otkriva u nastavku razgovora:

Moje vreme u Zvezdi je bilo sjajno! Iskreno sam uživao u svakom trenutku provedenom u crveno-belom dresu. Mislim da smo zaista bili šampionski tim, ali nismo učinili dovoljno toga da dobijemo sve do kraja.

Nismo mogli a da ne pitamo našeg današnjeg sagovornika u kakvom su mu sećanju ostale "Delije":

Zvezdini navijači su jedni od najboljih na svetu! Verujte mi da i dan danas govorim svakodnevno ljudima o njima.

Skuni Pen
foto: Starsport©

Trener Crvene zvezde u tom trenutku bio je Zmago Sagadin, jedan od stručnjaka za koga mnogi igrači govore da je čovek sa "najjačim" treninzima u istoriji košarke na ovim prostorima. Američki plejmejker se donekle slaže sa tim:

Smatram da je Zmago zaista dobar trener. Bio je prilično "težak" i neopisivo mnogo je voleo trening.

Iako su prilično davno igrali zajedno, Skuni ističe da se sa pojedinim saigračima iz te generacije crveno-belih i dalje povremeno čuje:

Ostao sam u kontaktu sa nekima od njih putem društvenih mreža. Tu bih pre svega istakao Milana Dozeta i Jovana Koprivicu.

Skuni Pen
foto: Starsport©

Mnoge navijače Crvene zvezde zaboleo je direktan prelazak Pena u redove velikog rivala, ekipu Cibone. Skuni je za naš portal ekskluzivno otkrio pozadinu transfera:

Potpisao sam za Cibonu koja je u tom trenutku igrala Evroligu. Ponuda crveno-belih nije bila dovoljno dobra. Da je ponuda bila bolja, ostao bih u Zvezdi. Ja nisam ni hteo da idem.

Skuni Pen
foto: Starsport©

Kao neko ko je igrao košarkaški derbi u Srbiji, sigurno da je navikao na burne reakcije i pritiske pa smo se dotakli i duela "večitih" u kojima je kako navodi zaista uživao:

Pamtim te mečeve kao potpuno lude. Bio mi je to prvi put da sam doživeo takvo iskustvo i iskren da budem mnogo mi se svidelo. Voleo bih da mi je svaka utakmica koju sam odigrao u karijeri bila kao što su dueli Zvezde i Partizana!

Za kraj pitali smo našeg današnjeg sagovornika planira li da dođe ponovo u Srbiju i pogleda uživo neku utakmicu Crvene zvezde:

Nedostaje mi Srbija, planiram da dođem uskoro u Beograd. Teško da ću moći uživo da prisustvujem na nekoj od utakmica crveno-belih jer mi se trenerska sezona poklapa tokom trajanja njihove.

(Espreso/Igor Pavlović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.