MARINA MALJKOVIĆ OBJAVILA SPISAK: Žensku reprezentaciju očekuju dueli sa Hrvatskom!
Foto: EPA/ KIYOSHI OTA

zvanično

MARINA MALJKOVIĆ OBJAVILA SPISAK: Žensku reprezentaciju očekuju dueli sa Hrvatskom!

Do kraja kvalifikacija igraće se još dva prozora – u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom u Srbiji

Objavljeno:

Šampionke Evrope u renoviranom sastavu krenuće za koji dan u kvalifikacije za odbranu trona.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće 14. novembra u Zaboku protiv Hrvatske prvu utakmicu u kvalifikacijama za EP, a selektorka Marina Maljković saopštila je spisak na kojem je 15 igračica za tu novu akciju.

Ovo će biti prvo okupljanje reprezentacije od Olimpijskih igara, na kojima su se od dresa državnog tima oprostile Sonja Vasić i Jelena Bruks. Na novom spisku nema ni povređene Ane Dabović, pa Dajane Butulije, Anđele Dugalić...

Ekipu na koju Maljkovićeva računa za meč sa Hrvatskom čine: Saša Čađo (Polkovice), Ivon Anderson (Venecija), Nevena Jovanović (Šopron), Tina Krajišnik (Galatasaraj), Dragana Stanković (USK Prag), Aleksandra Crvendakić (Lion), Katarina Zec (Araski), Jovana Nogić (Promete), Mina Đorđević (Budućnost), Ivana Katanić (Kangarus basket), Teodora Turudić (Ružomberok), Ivana Raca (San Đovani), Maša Janković (Crvena zvezda), Sofija Olić (Partizan) i Višnja Stefanović (Art basket).

One će se u Beogradu okupiti u nedelju u hotelu „Kraun Plaza“, a treniraće u dvorani „Vizura Tošin bunar“ do naredne subote, kada će krenuti put Hrvatske.

Do kraja kvalifikacija igraće se još dva prozora – u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom u Srbiji.

Čak 38 reprezentacija bori se za 14 mesta na Eurobasketu 2023. godine, gde će se naći pored domaćina Izraela i Slovenije. Plasman će iz kvalifikacija obezbediti deset reprezentacija pobednika grupa, kao i još četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.