ČANKOV LIETKABELIS SLAVIO NA GOSTOVANJU U POLJSKOJ: Gagić i Radičević dobro iskoristili ukazane minute!
Foto: Profimedia

evrokup

ČANKOV LIETKABELIS SLAVIO NA GOSTOVANJU U POLJSKOJ: Gagić i Radičević dobro iskoristili ukazane minute!

Gagić i Radičević imali efikasne uloge

Objavljeno:

U poslednja dva meča prvog kola grupne faze Evrokupa pobede su na gostovanjima zabežile ekipe Venecije, koja je savladala francuski Burg, i Lijetakabelis, koji je bio bolji od Slonsa u Vroclavu.

Lijetkabelis, koji sa klupe vodi nekadašnji trener Partizana Nenad Čanak, slavio je rezltatom 70:59, a do ključne prednosti došli su Litvanci u serijom u poslendjoj četvrtini.

U pobedničkom timu najefikasniji Panajotis Kalaicakis sa 12 poena, Gediminas Orelik dodao je 11, a po 10 su ubacili Vitenis Lipkevičijus i Kristupas Zemaitis.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Đorđe Gagić imao je 7 poena i 8 skokova, a bivši plejmejker Crvene Zvezde Nikola Radičević imao je po 6 poena i skokova i 3 asistencije.

U poljskoj ekipi Siril Lanževin je bio bolji od ostalih sa 19 poena.

U narednom kolu Lijetkabelis će dočekati Lokomotivu Kubanj, a Slonsk ide u Pariz, gde će igrati protiv ekipe Levaloa Metropolitan.

Venecija je u Francuskoj bila bolja od Burga rezultatom 73:62 posle meča tokom kojeg je sve vreme bila u vođstvu.

Najefikasniji u timu Valtera di Rafaelea bio je Mičel Vat, koji je imao 16 poena i 12 skokova, a pratili su ga Stefano Tonut sa 14, Ostin Dej sa 13 i Valerio Macola sa 10 poena. Kod poraženih Rašid Sulejmon imao je 11 poena, a 10 je dodao Pjer Pelos. Centar beogradskog Partizana iz prošle sezone Erik Mika imao je 8 poena i 4 skoka.

U narednom kolu Venecija dočekuje Bursu, dok će Burg u Ljubljani gostovati Cedevita Olimpiji.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.