MOŽE I BEZ TEA: Virtus takmičenje u Evrokupu započeo pobedom!
Foto: Profimedia

evrokup

MOŽE I BEZ TEA: Virtus takmičenje u Evrokupu započeo pobedom!

Sjajno otvaranje nove sezone u Evrokupu

Objavljeno: 22:00h

U prva dva meča prvog kola grupne faze Evrokupa koji su se igrali u sredu do pobeda su došle ekipe Lokomotive Kubanj iz Krasnodara i Virtusa iz Bolonje – ruski predstavnik je bio bolji od Andore, dok je ekipa Serđa Skariola porazila Bursu.

Ekipa Serđa Skariola rezultatom 101:83 slavila je u Bursi i na najbolji mogući način otvorila sezonu u Evropi.

U ovom meču dileme oko pobendika nije bilo, budući da je italijanska ekipa vodila od početka do kraja. Krajem poluvremena Bursa je uspela da dođe do jednocifrenog zaostatka, ali se italijanski šampion ubrzo vratio na +19 i do kraja drugog poluvremena nije postustajao.

Najefikasniji kod pobendika bio je Kevin Harvi sa 18 poena (5/8 iz igre 3/3 penali), a imao je i 6 skokova i 4 asistencije. Veteran Marko Belineli ubacio je 15 poena, Ajzea Kordiner imao je 12 poena, Amadeo Tesitori 11, baš kao i Džakar Sempson. Košarkaš poreklom iz BiH Amar Alibegović bio je odličan sa 14 poena (5/8 iz igre) i 3 skoka.

U poraženoj ekipi istakli su se Alerik Frimen sa 15 poena, Omer Utku Al sa 14, David Dudžinski sa 13, Egemen Guven sa 12 i Onuralp Bitim sa 11. Crnogorski reprezentativac Derik Nidam upisao je 6 poena i 8 asistencija.

U narednom kolu Evrokupa Virtus će u Bolonji igrati protiv Ulma, a u međuvremenu će u Palakanestru gostovati Napoliju. Bursa u sledećoj rundi EK gostuje Veneciji, a za vikend u subotu kod kuće igra sa Fenerbahčeom.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.