BUDUĆNOST ZAPOČELA TAKMIČENJE U EVROKUPU POBEDOM: Sili i Kobs vodili goste do trijumfa nad Ulmom!
Foto: Starsport©

evrokup

BUDUĆNOST ZAPOČELA TAKMIČENJE U EVROKUPU POBEDOM: Sili i Kobs vodili goste do trijumfa nad Ulmom!

Podgoričani na sjajan način otvorili novu sezonu u Evrokupu

Objavljeno:

Košarkaši Budućnosti odlično su počeli takmičenje u Evrokupu. Izabranici Aleksandra Džikića pobedili su kao gosti Ulm sa 86:79, a zatim odmah misli usmerili ka duelima koji ih očekuju protiv Cedevita Olimpije i Valensije.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Džastin Kobs sa 18 poena i šest asistencija, Džejkob Vajli sa 16, Di Džej Sili sa 15 i Vili Rid sa 11 poena i devet skokova. Kod Ulma, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džeron Blesingem sa 17, Semaj Kriston sa 14, Kristijano Felisio sa 12, Tomas Klepiš sa 11. Fedor Žugić je ubacio tri poena.

Izabranici Aleksandra Džikića počeli su meč pomalo usporeno, pa je Ulm imao blagu prednost. Međutim, u momentu kada su pojačali stepen agresivnosti u odbrani na spoljnim pozicijama, Podgoričani su uspeli da dobiju prvi kvartal sa 26:21.

KK Budućnost
foto: Starsport©

Tokom druge deonice, Budućnost je kontrolisala dešavanja na parketu. Sprečila je tranziciju, nije bilo otvorenih pozicija za šut, pa je vodila sa 42:31, 44:34. Ulm se naravno nije predavao, pa je na kraju prvog poluvremena, šampion Crne Gore imao suficit od sedam poena – 48:41.

Raspoloženi za igru u napadu kod Budućnosti, bili su Džastin Kobs sa 14, Di Džej Sili sa sedam, Vili Rid i Igor Drobnjak sa po pet poena. Kod Ulma, Semaj Kriston i Džeron Blesingem su ubacili po 10, a Kristijano Felisio osam poena.

U nastavku meča, izabranici Aleksandra Džikića su držali ritam, držali su se plana i dogovora, pa su sredinom trećeg kvartala pobegli na 64:45, a uoči poslednjeg kvartala vodili su sa 69:58.

Ulm je nastojao da uvede meč u neizvesnu završnicu, ali je Budućnost ljubomorno čuvala stečeni kapital sve do 90 sekundi pre kraja kada je nakon serije grešaka, ekipa Ulma stigla do 79:82.

Usledio je prekraš u napadu Vladimira Micova, a Per Ginter nije uspeo da pogodi za tri poena. Aleksandar Džikić je zatražio minut odmora. Usledio je dobar napad, Džastin Kobs je pogodio za dva poena, Budućnost se odbranila, a Džajkob Vajli sa linije penala stavio tačku na meč.

Budućnost je ušla u ubitačan ritam, a vremena za odmor nema, jer izabranike Aleksandra Džikića u petom kolu ABA lige očekuje duel sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani. Jedan od derbija ABA lige je na programu 24. oktobra sa početkom u 18 časova.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.