PARTIZAN SLAVIO U SPLITU: Crno - beli na 100% učinku nakon prva dva kola ABA lige!
Foto: Starsport©

dobro izdanje

PARTIZAN SLAVIO U SPLITU: Crno - beli na 100% učinku nakon prva dva kola ABA lige!

Partizan siguran u Splitu

Objavljeno: 18:16h

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Splita u drugom kolu ABA lige rezultatom

Turneja košarkaša Partizana po Dalmaciji je bila uspešna. Pred crno-belima je na startu regionalnog takmičenja pao Zadar u ponedeljak, a onda tri dana kasnije i Split. Iako nije sve glatko išlo, u koferima vraćaju dve pobede. Danas su ekipi Željka Obradovića morali da pruže ruku i čestitaju momci iz Splita, koji su i pored ogromnih problema sa šutem iza linije 6,75 metara nekoliko minuta pre kraja utakmice bili u igri. Na kraju su crno-beli podigli koncentraciju i upisali drugi trijumf u ABA ligi - 69:59 (17:15, 21:9, 15:19, 16:16).

Videlo se odmah na početku da predstava u Splitu neće biti previše kvalitetna i zanimljiva za gledanje. Bilo je izgubljenih lopti, velikih promašaja, loših odluka... Partizan se najviše oslonio na šut iz daljine i zahvaljujući njemu je uspeo da izgradi prednost. Ubacili su trojke Panter, Ledej i Madar... A onda je Smailagić doneo prvi put dvocifreno vođstvo crno-belima. Posle sedam minuta igre na semaforu je stajalo – 15:5. Ušli su potom u seriju grešaka i dozvoli protivnicima da lako pronalaze put do koša. Za 130 sekundi Split je nanizao deset poena i potpuno neutralisao zaostatak.

KK Partizan
foto: Starsport©

U drugoj četvrtini je parni valjak uspeo da se odlepi ponovo. Mur je sa trojkom ispratio šutersko raspoloženje saigrača. A posle njega je isto uradio Glas, koji je upisao debitantske minute u crno-belom dresu. Za razliku od igrača Željka Obradovića, protivnicima šut za tri poena apsolutno nije išao od ruke. A uporno su pokušavali da dođu do poena iz daljine... Prvi koša za njih na utakmici stigao je iza linije 6.75 metara, a onda su do kraja prvog poluvremena skupili na svom kontu čak 20 promašaja. Oni su promašivali, a Obradovićevi momci su koristili to da izgrade visoko vođstvo. Do plus 14 ih je u završnici doveo Zek Ledej, jedan od najraspoloženijih aktera u prvih 20 minuta. Ista razlika je bila i prilikom odlaska u svlačionicu – 38:24.

U trećoj deonici se posebno razigrao Alen Smailagić. Njegove poteze nisu uspeli protivnici da pročitaju, pravio im je mnogo problema i održavao svoj tim na pristojnoj udaljenosti. Nije samo pogađao, nego je i skakao, asistirao... Promašaji za tri domaćih su se nastavili, u jednom trenutku su imali samo sedam odsto realizacije. Međutim, jedna luda trojka sa jedne noge Lenija Ukića na kraju treće četvrtine je prošla kroz mrežicu i smanjila na deset razlike pred odlučujući period – 53:43.

Razigrao se u nastavku Perković i poremetio planove gostiju da mirno u poslednjih deset minuta krenu po pobedu. Pogađao je za dva, pogađao za tri – zaostatak je postao jednocifren. Sve što Perković nije pogodio u prve tri četvrtine, jeste u poslednjoj. Posle njegove treće trojke Split je bio na minus šest – 62:56. Preuzeli su onda veću odgovornost vodeći igrači Partizana i vratili dvocifrenu prednost. Do kraja je tako i ostalo... Crno-beli će sa 2-0 dočekati prvi meč na domaćem terenu protiv Studentskog centra u nedelju.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.