ALEKSANDAR DŽIKIĆ: Budućnost je daleko od željene forme!
Foto: Dado Đilas

strateg podgoričana jasan

ALEKSANDAR DŽIKIĆ: Budućnost je daleko od željene forme!

Budućnost je dosta teže nego što se očekivalo savladala FMP u "Morači"

Objavljeno:

Budućnost je pobedila FMP u prvom kolu Admiral Bet ABA lige, ali kroz ceo meč FMP je parirao protivniku. Trener podgoričkog tima Aleksandar Džikić uprkos ne tako ubedljivoj igri, zadovoljan je trijumfom.

"Čestitam ekipi FMP na dobroj partiji. Prikazali su se u dobrom svetlu i bili su neugodan protivnik kao što smo i očekivali. Naš rival je imao mnogo energije, bio je rasterećen. Od nas se očekivala samo pobeda, što je bio dodatni pritisak. Idemo dalje, piše se pobeda“, rekao je Džikić.

Aleksandar Džikić
foto: EPA/Boris Pejovic

Osvrnuo se na stanje u ekipi, koje očigledno nije na najvišem nivou.

„Budućnost je vrlo daleko od željene forme. Mislim da nema potrebe da ponavljam probleme koje smo imali i imamo. Sve su to stvari koje nas usporavaju i vraćaju unazad. Momci koji su tu rade, trude se i izvesno je da ćemo biti bolji kako vreme bude odmicalo. Tendencija je da se pripremni period skraćuje iz godine u godinu, a nema mnogo filozofije, potrebno je vreme da se ekipa uigra. Pored toga, igrali smo u specifičnim uslovima, sa limitiranim brojem navijača, a kako stvari stoje tako će ostati do daljnjeg, pa moramo da se prilagođavamo“.

Prokomentarisao je i igrački kadar.

Ne razmišljam o tome. Ovi momci koji su ovde, na njih računam. Čekamo Vajlija, a bogami čekamo i Danila. Vajli nije odradio ni jedan trening. Prošao je kroz kako bih ga ja nazvao kontakt protokol, uskoro će nam se pridružiti, ali će morati da promeni poziciju. Koristim priliku da direktoru Raduloviću poželim što brži opravak, a o Danilu da ne trošim reči. Idemo dalje“

Budućnost igra protiv Crvene zvezde u Beogradu, dok će FMP Železnik na svom parketu ugostiti ekipu Igokee.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.