PARTIZAN IPAK POBEDIO U KRAGUJEVCU: Crno-beli nakon preokreta u drugom poluvremenu slomili optor Radničkog!
Foto: KK Partizan

pripremna utakmica

PARTIZAN IPAK POBEDIO U KRAGUJEVCU: Crno-beli nakon preokreta u drugom poluvremenu slomili optor Radničkog!

Izostanci Pantera, Lideja i Kuruca, ali i motivisani domaćin uticali su da Partizan odigra ofanzivno prilično skromne prve dve četvrtine

Objavljeno:

Nova u nizu provera Partizana, u vidu duela humanitarnog karaktera protiv Radničkog iz Kragujevca, okončana je pobedom crno-belih 79.65, međutim u dva poluvremena izabranici Željka Obradovića prikazali su dva lica i tako otkrili kako slabosti, tako i glavne adute.

Izostanci Pantera, Lideja i Kuruca, ali i motivisani domaćin uticali su da Partizan odigra ofanzivno prilično skromne prve dve četvrtine i u dve deonice postigne samo 20 poena te je na veliki odmor otišao uz minus 13 i rezultat 20:33.

Bleda igra bila je povod Obradoviću za taktičke promene te je Partizan u trećem kvartalu na parket izveo petorku bez klasičnih četvorke i petice, dok su uloge namenjene najvišim košarkašima preuzeli Dangubić i Zagorac.

Taktička promena uticala je da razigrani crno-beli na krilima Avramovića i Madara režiraju preokret u trećoj deonici. Raspoloženi Čačanin prvi je stigao do dvocifrenog broja poena i uz izraelskog saigrača Partizanu obezbedio plus šest pred poslednju četvrtinu (54:48).

Na krilima pomenutog dvojca, ali i uz značajnu pomoć Dangubića koji je duel završio sa 15 postignutih poena, Beograđani su rutinski trasirali put do pobede, a iako je prednost crno-belih u pojedinim momentima iznosila i 20 poena, Kragujevčani su u završnici uspeli da ublaže poraz. Posebno raspoloženi u redovima Radničkog bili su Filip Dumić i Raško Katić koji su postigli po dvocifren broj poena i bili zaslužni za prednost domaćina u prve dve deonice, međutim za konkretniji otpor gostima nedostajala je podrška saigrača posebno u drugom delu utakmice.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.