SAVIĆ OŠTRO O ABA LIGI: Jedino kod nas na svetu menadžeri su VLASNICI klubova, DRUGI TIMOVI igraju protiv prvog
Foto: Starsport©

govorio o brojnim temama

SAVIĆ OŠTRO O ABA LIGI: Jedino kod nas na svetu menadžeri su VLASNICI klubova, DRUGI TIMOVI igraju protiv prvog

Neke stvari se moraju rešiti, zbog zdravlja košarke na ovim prostorima - izjavio je između ostalog sportski direktor Partizana

Objavljeno: 12:27h

Sportski direktor Partizana Zoran Savić govorio je za hrvatske medije o brojnim temama, a dotakao se i aktuelne situacije u regionalnoj ABA ligi.

- Mi smo majstori na ovim prostorima da od normalnih stvari napravimo nenormalne. Ovo jedina liga na svetu, govorim o ABA ligi, gde su menadžeri vlasnici klubova, gde igraju drugi timovi nekog kluba. To je nemoguće bilo gde drugde, tačno se zna da ako neko ima drugi tim, on ne može ući iz druge u prvu ligu po zakonu. I Evroliga sve to zna, a mi se pravimo kao da ne znamo. Neke stvari se moraju rešiti, zbog zdravlja košarke na ovim prostorima. Sami sebi pucamo u nogu - poručio je Savić.

Zoran Savić
foto: Starsport©

Savić očito aludira na ulogu Miška Ražnatovića u Megi, kao i na saradnju Crvene zvezde i FMP-a, ali i Budućnosti i Studentskog centra.

Sportski direktor crno-belih ističe da je nemoguće vratiti košarku u regionu na nivo na kom je bila pre tri decenije.

- Nemoguće je ovde da napravimo sistem kao Italiji ili Španiji. Važno je i da ne poredimo ono što je bilo pred 30 godina, jer to nisu isti klubovi. Niti je Partizan isti nivo onog nekadašnjeg Partizana, niti je današnji Split nivo Jugoplastike, niti današnja Cibona nije ona Mirkova Cibone. Ne govorim tu samo u terenu. Veliki je problem i proizvodnja igrača.

Savić smatra da je najveći problem nedostatak kvalitetnih mladih igrača.

- I tako dolazimo do toga, kad kažu lani da je Jaramaz koji je igrao u Partizanu mlad. Čovek ima 26 godina. U Zvezdi su još dva mlada koji imaju 26 ili 27. Ja sam došao u Split kasno, sa 22. Pitali su me jednom kako mi je bilo sa 18 doći, tako mlad. Ja im kažem, pa došao sam sa 22. To je onda već bilo staro, ili jesi ili nisi. Sad smo postali kao Italijani, koji za one od 24, 25 godine govore da su mladi - kaže bivši košarkaški as.

Zoran Savić, Ostoja Mijailović
foto: Starsport©

Savić je otkrio i kako je došlo do njegovog dolaska u crno-beli tabor, ali i o povratku Željka Obradovića.

- Razgovarao sam s Ostojom, pričali o viziji, oko trenera, poklopile su nam se ideje. Partizan nije imao rezultate, a to je veliki brend, možda veći u inostranstvu, nego u Srbiji. I kad sam dolazio nisam niti pomišljao na to da će nam doći Željko Obradović za trenera. Kad mi je to rekao predsednik Mijailović, mislio sam da je lud. Uostalom, ja sam prihvatio posao i bez Željka, jer mi je projekat bio zanimljiv, sada je ovo vrhunska priča. Neviđeni se entuzijazam stvorio u i oko kluba, gradimo projekat za dve, tri godine. Željko ima toliko energije, toliko ljubavi. Ja zaista nisam nikada video nekoga ko voli klub kako Željko Obradović voli Partizan - istakao je Zoran Savić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.