PULEN PONOVO U CEDEVITI: Klub iz Ljubljane dobio kapitalno pojačanje!
Foto: ABA liga

ZVANIČNO

PULEN PONOVO U CEDEVITI: Klub iz Ljubljane dobio kapitalno pojačanje!

Cedevita Olimpija je prošlu sezonu u ABA ligi završila na petom mestu i za dlaku ostala bez plej-ofa, a ove će pokušati da napravi korak više i nađe se u završnim borbama za trofej

Objavljeno:

Iskusni organizator igre potpisao do kraja sezone

Jačaju se redovi u svim timovima ABA lige, pa je sve jasnije da bi regionalno takmičenje moglo da bude ekstremno zanimljivo ove sezone. Kvalitetnog plejmejkera dovela je i Cedevita Olimpija, koja je potpisala jednogodišnji ugovor sa Džejkobom Pulenom.

U pitanju je jedan od najboljih igrača ABA lige u prethodnih nekoliko sezona. Iskusni Amerikanac je prethodne dve sezone nosio dres Mornara, a ranije je u dva navrata bio član Cedevite, dok joj je sedište bilo u Zagrebu. Tokom karijere igrao je za Barrselonu, Himki i Filadelfiju. Prošle sezone je bio lider Barana, u Evrokupu je prosečno postizao 17,7 poena po utkamici, dok je u ABA ligi imao prosek 16,6.

Tokom karijere osvajao je titule u Španiji i Hrvatskoj, a dva puta (2016. i 2019. godine) bio je član idealne petorke ABA lige.

- Pulen je igrač koji nam je definitivno nedostajao u protekle dve sezone. Odličan je strelac i izuzetno talentovan košarkaš, koji je u stanju sam da odluči utakmice, pa će nam priteći u pomoć u Evrokupu i ABA ligi, kao i u domaćem takmičenju. Pulen ima iskustvo igranja na najvišem nivou, a i poznaje klub, s obzirom da je u prošlosti bio deo zagrebačke Cedevite. Verujem da će se savršeno uklopiti u naš tim - rekao je sportski direktor Sani Bečirović.

Cedevita Olimpija je prošlu sezonu u ABA ligi završila na petom mestu i za dlaku ostala bez plej-ofa, a ove će pokušati da napravi korak više i nađe se u završnim borbama za trofej.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.