PARTIZAN DOVODI NOVO POJAČANJE: Hoće ga Boston Seltiksi, a on se odlučio za crno-bele!?
Foto: KK Partizan

neće u nba

PARTIZAN DOVODI NOVO POJAČANJE: Hoće ga Boston Seltiksi, a on se odlučio za crno-bele!?

Ovog leta je igrao i Letnju ligu za Seltikse, na debiju u pobedi protiv Atlante (85:83) je za 17 minuta na parketu upisao osam poena uz šut iz igre 4/6,

Objavljeno:

Ugovor na dve godine sa opcijom produžetka. Vrlo je blizu

Crvena zvezda je u ponoć predstavila Ostina Holinsa, čim je osvanulo eto i Partizana. Mada još nezvanično, ali izraelski mediji nemaju dilemu: crno-beli su na pragu dogovora oko dovođenja supertalentovanog Jama Madara iz Hapoel Tel Aviva.

Madar ima 20 godina, visok je 190 centimetara i igra na poziciji plejmejkera, a 2020. su ga Boston Seltiksi draftovali kao 47. pika na draftu. On je ipak ostao da još jednu sezonu odigra u Hapoelu i bio je odličan sa prosekom od 17,1 poena i 5,2 asistencija po utakmici.

Sad je ipak rešio da je vreme za iskorak. Ovog leta je igrao i Letnju ligu za Seltikse, na debiju u pobedi protiv Atlante (85:83) je za 17 minuta na parketu upisao osam poena uz šut iz igre 4/6, ali je vrlo brzo postalo jasno da će nazad u Evropu.

Ugledni Sport5 iz Izraela je uveren da će – u Partizan. Tvrdi da je već ugovoreno i obeštećenje: 250.000 dolara za obeštećenje Hapoelu, a Madaru ugovor na dve godine uz opciju da se saradnja produži na dodatnu sezonu.

Isti izvor tvrdi da je Partizan, konkretno Željko Obradović, kontaktirao Madara pre nekoliko nedelja i vrlo brzo ga ubedio da se preseli u Beograd. Prema informacijama Mozzart Sporta Madara je hteo i nemački Ulm, očigledno ipak da su crno-beli bili konkretniji. Čak i ako je – tvrdi dalje Sport5 – Madaru i Boston nudio dvogodišnji ugovor, ali naravno sa značajno manjom minutažom.

U Partizanu bi Madara mogao da bude rezervna opcija za pridošlog Dalasa Mura.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.