POLA SRCA BIJE ZA SRBIJU, A POLA ZA SUPRUGU! Filip Vukosavljević je sa NAJVIŠE EMOCIJA gledao finale EUROBASKETA!
Foto: Aleksandra Čolić

GOST REDAKCIJE

POLA SRCA BIJE ZA SRBIJU, A POLA ZA SUPRUGU! Filip Vukosavljević je sa NAJVIŠE EMOCIJA gledao finale EUROBASKETA!

Profesionalni košarkaš odgovorio nam je i na pitanje kako on vidi odluku Nikole Jokića da ovog leta ne igra za reprezentaciju

Objavljeno: 14:30h

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je nedavno zlatnu medalju na nedavno završenom Evropskom prvenstvu posle pobede u finalu protiv reprezentacije Francuske.

Gost našeg portala bio je Filip Vukosavljević, profesionalni košarkaš koji je prethodnih dana došao u prvi plan domaće javnosti zbog toga što je suprug Valerijan Vukosavljević, koja je u finalu branila boje svoje Francuske.

Samim tim nekako je bilo normalno da nam Filip na početku razgovora prokomentariše pomenuto finale kako ga je on video iz svog ugla:

- Iskreno navijao sam za svoju suprugu. Ne znam kako da vam objasnim, osećanja su bila pomešana. Moja žena je odigrala dobro, sve u svemu pomešana su osećanja, ali drago mi je sto je Srbija uzela zlato.

Srbija i Francuska idu na Olimpijske igre. Očekujete li novi njihov duel i ko su najveci favoriti za osvajanje medalja?

- Voleo bih da se Srbija i Francuska ne sretnu pre polufinala. Amerikanke imaju najbolji tim, ja se nadam da ce Francuska makar doći do srebra ili bronze, a sšto se tiče Srbije naravno voleo bih da ima novi uspeh i dođe do medalje.

Marina Maljković je napravila renesansu što se ženske košarke u Srbiji tiče, kako komentarišete to što smo sjajni iz godine u godinu?

- Ja mislim da je Marina najzaslužnija za uspehe. Ona je uspela sve da spoji i da napravi sjajne rezultate, nadam se da će i u Tokiju nastaviti niz medalja, ona je bila prevaga što se tiče ovog Evropskog prvenstva.

Filip Vukosavljević
foto: Aleksandra Čolić

Kako ste upoznali Valerijan?

- Bio je to splet okolosti. Na mojoj prvoj utakmici koju sam odigrao u Francuskoj, ona je bila gost. Moj saigrač me je upoznao i tako je uspostavljen prvi kontakt.

Čime vas je osvojila?

- Jednostavno, čim smo se upoznali od tog trenutka se nismo razdvajali.

Kako ste je zaprosili?

- Ona je potpisala za Burž, a ja sam tada bio bez angažmana jer sam rešio da pratim nju. Dobio sam ponudu od kluba koji je bio 200 kilometara od mesta gde je ona igrala. Kada sam trebao da pođem u svoj novi klub zakačio sam prsten oko vrata našeg psa i pitao sam je da se uda za mene, gde je ona pristala.

Filip Vukosavljević
foto: Instagram/valeriane_ayayi

Koliko vremena provodite zajedno pošto ste i dalje profesionalci?

- Ja nemam previše obaveza u mom klubu jer igram nižu ligu u Francuskoj. Od kada smo se upozanli mi živimo zajedno. Jedidno kada ona putuje ili igra sa reprezentacijom ne vidimo se maksimalno po mesec, dva.

Kakvi su planovi po pitanju vaše karijere?

- Ja i dalje imam želju da igram. Imam još godinu dana ugovora pa ćemo videti.

Komentar na neodazivanje Nikole Jokića?

Za mene to nije iznenađenje. Njemu isto treba odmor jer ga nije imao dugo. Ja podržavam njegovu odluku, sa druge strane jedan igrač, manje više, reprezentacija može i bez njega.

09:07

ESPRESO INTERVJU: Filip Vukosavljević

(Espreso/M. Dr.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.