POKUŠEVSKI ODGOVARAO NA PITANJA PREKO INSTAGRAMA: Jokić je MVP, a Lebron je VAU!
Foto: Profimedia

bez ustazanja

POKUŠEVSKI ODGOVARAO NA PITANJA PREKO INSTAGRAMA: Jokić je MVP, a Lebron je VAU!

Njegov favorit ove godine su Lejkersi. Imaju odličan tim. U finalu Lejkersi i neko iznenađenje, ali ne veruje baš u Bruklin

Objavljeno:

Iako ima tek 19 godina, tinejdžer iz Srbije kao starter Oklahome već je oborio rekord Lebrona Džejmsa u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu

Svi pričaju o Alekseju Pokuševskom. Mladi košarkaš iz Srbije zapalio je NBA ligu.

Pošto je okončao prvu uspešnu sezonu u NBA ligi, Pokuševski se trenutno odmara u Srbiji, a izdvojio je vreme da odgovara na pitanja putem Instagrama.

Ljubav prema košarci se rodila kod Alekseja još dok je bio klinac.

- Imam par slika kako sam spavao sa loptom, više naravno ne spavam, bilo bi čudno. To je tako. Doručkujem, sala, trening, ne radim to jer moram, nego jer volim košrku.

Kakve planove imaš za leto?

- Svi dobijamo program za leto. Moja najveća mana je telo, ali sva sreća to mogu da popravim. Nije to samo do kilaže, nego da spremiš telo da budeš konstantan. Moram da spremim telo da izdržim putovanja i da mogu da igram kostantno.

Kakva je situacija sa hranom u NBA ligi, koliko vode računa o tome?

- Ne pišu na hranu jer većina igrača ne jedu loše. Jedino ako baš vide da neki igrač ne jede dobro, ali ja nemam problema sa ishranom. Jedem zdravo, jedino što jedem puno. Kad sam došao u Novi Sad pojeo sam pet punjenih paprika.

Da li si bio iznenađen dočekom u Novom Sadu?

- Stvano sam se iznenadio. Čak sam i suzu pustio, ja koji skoro nikada ne plačem.

Da li ti prijaju poređenja sa košarkaškim legendama?

- Lepo je kada čujem da me porede sa nekom legendom, ali ja bih voleo da ostavim svoj trag. Gledao sam snimke Medžika Džonsona, obožavamd a igram sa loptom, da dodajemm loptu.

Ko je najbolji igrač NBA lige?

- MVP je Nikola Jokić, to svi znamo. Sve se tamo gleda kroz statistiku. On je u svim kategorijama u vrhu, utakmice ne propušta. Vodi svoj tim konstantno. To je najbitnije.

Da li si imao kontakt sa Jokićem?

- Nismo pričali preko telefona. Nego samo pred utakmice, rekao mi je da imam strpljenja. Svi ostalim našim igračima sam pričao dosta pred utakmice. Lepo je kada god naiđen na neke naše ljude.

Ko je najveća zvezda u NBA ligi?

- Lebron je najveća zvezda. Gde god da se pojavi ne možeš da ne kažeš “vau”.

Kakav je Rasel Vestbruk?

- Ne preferiram njegov stil igre, ali svakako da je sjajan. Kod njega mi se najviše sviđa što uvek igra svom snagom. Kao da je prvi put u NBA ligi i kao da je najmlađi. Apsolutno daje sve od sebe na terenu.

Šta očekuješ u plej-ofu?

- Moj favorit ove godine su Lejkersi. Imaju odličan tim. U finalu Lejkersi i neko iznenađenje, ne verujem baš u Bruklin.

(Espreso/MaxBet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.