SRBIN KOJI JE OBORIO REKORD LEBRON DŽEJMSA: Aleksej u prvi plan ističe ostvarenje sna!
Foto: Profimedia

Bravo dečko

SRBIN KOJI JE OBORIO REKORD LEBRON DŽEJMSA: Aleksej u prvi plan ističe ostvarenje sna!

Morate svake večeri da budete maksimalno spremni i da pružite najbolje što imate

Objavljeno: 13:59h

Iako ima tek 19 godina, tinejdžer iz Srbije kao starter Oklahome već je oborio rekord Lebrona Džejmsa u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu

Svi pričaju o Alekseju Pokuševskom! Mladi košarkaš iz Srbije zapalio je NBA ligu, pošto je oborio čak i rekord Lebrona Džejmsa.

Popularni Poku postigao je sedam trojki za svoju Oklahomu protiv Šarlota i tako postao najmlađi košarkaš u istoriji NBA kome je to pošlo za rukom - Aleksej je to postigao sa 19 godina i 102 dana, a prethodno je rekord držao Džejms sa 20 godina i 100 dana. Uz to je ubacio i 25 poena, uz devet skokova i četiri asistencije, što mu je najbolji učinak u najjačoj ligi sveta.

- Oduvek sam sanjao da ću igrati u NBA, verovatno kao i svako dete koje počne da se bavi košarkom. Ostvario mi se san i ne mogu da budem srećniji - kaže Aleksej za NBA Jurop i dodaje:

- Morate svake večeri da budete maksimalno spremni i da pružite najbolje što imate.

Opisao je i trenutke kad je na terenu sreo Nikolu Jokića i Lebrona Džejmsa.

- Bili smo na zagrevanju i čujem neko me zove: „Aleksej, Aleksej!“ Okrenem se, a ono Nikola Jokić. Malo smo popričali, super je momak, a kakav je igrač - izlišno je govoriti. Postoji i ta slika na kojoj se vidimo Lebron i ja kako igramo jedan protiv drugog. Zaista sam se prelepo osećao - otkrio je Aleksej.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.