TEK ĆE DA RAZBIJA: Pokuševski partijom karijere zatvorio sezonu, i BJELICA odličan, sledi plej-of LUDILO! (VIDEO)
Foto: STF

nba

TEK ĆE DA RAZBIJA: Pokuševski partijom karijere zatvorio sezonu, i BJELICA odličan, sledi plej-of LUDILO! (VIDEO)

Sve su prilike da nas očekuje jedan od najneizvesnijih plej-ofova u istoriji NBA lige

Objavljeno: 08:52h

Aleksej Pokuševski je blistao u pobedi Oklahome nad Los Anđeles Klipersima 117:112. Kao najefikasniji pojedinac susreta zabeležio je 29 poena, a uz to imao osam skokova i dve asistencije za 41 minut na terenu.

Utisak je da je tim uz El-Eja i želeo da izgubi na gostovanju Tanderu (koji je imao 23 poraza na prethodnih 24 meča) da bi na kraju zauzeo četvrto mesto i izbegao eventualno igranje sa gradskim rivalom Lejkersima koji su ipak ostali sedmi i moraće da igraju plej-in.

Terens Man je postigao 19 poena za Kliperse koji su na kraju zauzeli četvrto mesto na Zapadnoj konferenciji i igraće protiv Dalasa u prvoj rundi plej-ofa. Klipersi su odigrali drugi meč u nizu bez Kavaja Lenarda i Pola Džordža.

Košarkaši Njujorka pobedili su sinoć Boston sa 96:92 i zauzeli četvrto mesto u Istočnoj konferenciji pred plej-of u NBA ligi.

Nikse su predvodili Ar Džej Beret sa 22 poena i Džulijus Rendl sa 20 poena i sedam skokova i sedam asistencija.

U ekipi iz Bostona najefikasniji su bili Džabari Parker sa 18 poena i sedam skokova i Tremont Voters sa 17 poena.

Njujork će sa četvrte pozicije u plej-of, gde će u prvom kolu igrati protiv Atlante, koja je savladala kao domaćin Hjuston 125:94, i imaće prednost domaćeg terena.

Za Hokse sinoć nije nastupio Bogdan Bogdanović koga je trener odmorio pred plej-of.

Boston je obezbedio sedmo mesto koje vodi na plej-in turnir, gde će igrati protiv Vašingtona, koji je večeras pobedio Šarlot sa 115:110 i obezbedio osmo mesto na Istoku.

U ekipi Vašingtona Rasel Vestbruk ostvario je tripl-dabl učinak od 23 poena, 15 skokova i 10 asistencija, a Bredli Bil postigao je 25 poena.

U timu Šarlota Teri Rozje bio je najefikasniji sa 22 poena, uz devet skokova i devet asistencija, a Lamelo Bol postigao je 19 poena i imao je sedam skokova i pet asistencija.

Šarlot će u plej-inu igrati protiv Indijane, a pobednik tog duela će igrati protiv poraženog iz duela Bostona i Vašingtona za osmo mesto u plej-ofu.

Košarkaši Finiksa pobedili su San Antonio sa 123:121, ali je i Juta slavila na gostovanju Sakramentu 121:99 i tako zadržala prvo mesto Zapada, ali i čitave lige, pa će kroz čitav plej-of imati prednost domaćeg terena.

Košarkaši Majamija pobedili su Detroit sa 120:107, uz dobru partiju Nemanje Bjelice koji je za 38 minuta na terenu zabeležio 21 poen, po šest skokova i asistencija i dve ukradene lopte.

Majami će u plej-of sa šeste pozicije i u prvoj rundi će igrati protiv Milvokija koji je noćas izgubio od Čikaga sa 118:112.

Dalas je zadražao peto mesto na Zapadu i pored poraza od Minesote sa 136:121 i u prvoj rundi plej-ofa igraće protiv Los Andjeles Klipersa.

Minesotu je do pobede vodio Entoni Edvards sa 30 poena, dok je u timu Dalasa najbolji bio Luka Dončić sa 18 poena, šest skokova i šest asistencija.

Srpski centar Boban Marjanović igrao je četiri minuta za poraženi tim i upisao je tri poena i jednu asistenciju.

Bruklin je trijumfom protiv Klivlenda od 123:109 overio drugo mesto na Istoku i u prvom kolu plej-ofa će igrati protiv pobednika duela Boston - Vašington.

Filadelfija, koja je i pre poslednjeg kola obezbedila mesto broj jedan u Istočnoj konferenciji, noćas je pobedila Orlando sa 128:117.

Sve parove plej-ina i plej-ofa možete videti OVDE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.