PARTIZAN ŽELI DA ISTERA SVE NA ČISTAC: Zalažemo se da jedna uprava ne može imati uticaj na dva kluba u ligi!
Foto: Printscreen/Youtube/BC Partizan TV

Čekamo odgovor

PARTIZAN ŽELI DA ISTERA SVE NA ČISTAC: Zalažemo se da jedna uprava ne može imati uticaj na dva kluba u ligi!

Insistiramo na tome da se dogovori sa Skupštine ABA lige ispoštuju

Objavljeno:

Crno-beli privode sezonu za zaborav kraju, ali su jasno poručili da sledeće godine neće dozvoliti neke situacije u ABA ligi.

U Humskoj od sledeće sezone očekuju mnogo više, ali pre svega jasnu situaciju sa “razvojnim klubovima” Crvene zvezde i Budućnosti, FMP i Studentskog centra.

- Partizan se jasno zalaže za to da jedna uprava ne može imati pod svojom kontrolom ili u partnerskom odnosu dva kluba u istom rangu takmičenja. Primera radi, da se Mladost iz Zemuna plasirala u ABA 1 ligu, što im od srca želimo, mi bismo okončali naš ugovor o saradnji. Isto to očekujem od Budućnosti. Od naredne sezone da im Studentski centar više ne bude partner, nego rival - rekao je Ostoja Mijailović za Telegraf.

O Zvezdi i FMP:

- Kada je u pitanju naš gradski rival i njihov odnos sa FMP-om, tu se takođe zalažemo da se situacija do kraja raščisti. Oni su jednim delom neke stvari otklonili, kada je sa mesta predsednika FMP-a, smenjen Zoran Tošković, advokat našeg gradskog rivala i čovek koji je u rodbinskoj vezi sa porodicom Čović. Ipak, tu kompletna situacija mora da se do kraja istera i razrešenje tog problema ćemo tražiti pred jedinom institucijom koja je za to dovoljno kompetentna, a to je CAS u Lozani.

Na pitanje šta će Partizan da preduzme kako bi zaštitio svoje ineterese, Mijailović je odgovorio:

– Insistiramo na tome da se dogovori sa Skupštine ABA lige ispoštuju, da se liga preoblikuje u DOO, sa profesionalnim menadžmentom, i da sve eventualne sporove rešava CAS. Na taj način, posle dužeg vremena ćemo sve klubove ABA lige dovesti u ravnopravan položaj.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.