PROBLEMI CRVENO-BELIH PRED FINALE: Kuridža neće biti spreman, a ni Volden - SAV FOKUS JE NA PRVOM MEČU!
Foto: Starsport©

aba liga

PROBLEMI CRVENO-BELIH PRED FINALE: Kuridža neće biti spreman, a ni Volden - SAV FOKUS JE NA PRVOM MEČU!

Finalna serija igra se do tri pobede, a nakon dve utakmice u Beogradu (nedelja i utorak), slede dve utakmice u Podgorici (subota i ponedeljak * ukoliko bude bilo potrebe), dok bi se eventualna majstorica igrala u Beogradu

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Budućnosti u prvoj utakmici finala plej ofa ABA lige.

Prvi od dva meča u beogradskoj hali “Aleksandar Nikolić” igra se u nedelju od 18.30 časova, dok je drugi na programu u utorak takođe u Beogradu.

Crveno-beli koji su u utorak obezbedili plasma u novo finale nakon pobede nad Igokeom u majstorici, imali su četiri dana da se osveže, saniraju povrede i spreme se za početak nove finalne serije protiv ekipe Budućnosti koja u ovogodišnjim duelima ima pozitivan skor 2-0.

Sa druge strane, ekipa Crvene zvezde opterećena izuzetno napornim kalendarom, povredama, koronom, uspela je da obezbedi prvo mesto na tabeli i stekne prednost domaćeg terena.

Finalna serija igra se do tri pobede, a nakon dve utakmice u Beogradu (nedelja i utorak), slede dve utakmice u Podgorici (subota i ponedeljak * ukoliko bude bilo potrebe), dok bi se eventualna majstorica igrala u Beogradu.

Tim povodom u hali “Aleksandar Nikolić” održana je konferencija za medije na kojoj su govorili trener Dejan Radonjić i iskusni Marko Simonović.

Dejan Radonjić
foto: Starsport©

- Rekao bih da su u finalu dva najbolja tima u sezoni. Očekivalo se tako možda od starta. Ono što sam prvo gledao, a kasnije učestvovao delovalo je realno. Fokus je na prvoj utakmici i na tome smo radili od momenta kada smo završili seriju protiv Igokee. Budućnost nas je dva puta dobila, nadigrala nas je u Podgorici i pokazali su da imaju razlog za optimizam. Imaju kvalitet, uigrani su, u formi. Kvalitetno su prošli polufinale, čak i superiorno. Čeka nas težak izazov od prvog duela - rekao je trener crveno-belih, Dejan Radonjić koji ima puno problema pred prvi meč:

- Mi u meč ulazimo ne onako kako sam se nadao da će biti. Problematika koja traje mesecima je i dalje prisutna. Od povreda, korone, pa žestok udar virusa i igranje mečeva sa malim brojem igrača u žestokom ritmu. Nastavak svega toga je sada. Kuridža neće biti spreman za prvi meč i izvesno je da će i Volden propustiti meč. Nije trenirao ni za duele sa Igokeom. Stanje se pogoršalo posle serije. Na nama je da damo više od maksimuma, da kontrolišemo njihov kvalitet i da pokušamo da budemo bolji uprkos situaciji -dodao je trener Crvene zvezde i ukazao na još neke detalje poput zgusnutog rasporeda:

- Za ovu sezonu je karakteristično da nam je ta problematika donela nešto posebno. Igrali smo skoro sve mečeve u okrnjenom sastavu, bez nekoliko igrača. Teško je proceniti da li to ima neki uticaj na ovu seriju. Što se tiče prve utakmice mi smo orijentisani tako da sav fokus stavimo na taj duel i smatram da tako treba da se ponašamo. Nismo prvi put u ovakvoj situaciji, ne razmišljamo o utakmicama koje slede, te analize i pripreme će da se prave posle mečeva. Radiće se onako kako stvari budu zahtevale - dodao je Radonjić.

Marko Simonović, Danilo Nikolić
foto: Starsport©

- Stigli smo do finala, čeka nas teška serija protiv ekipe koja nas je dva puta dobila i želimo i na to da im odgovorimo. Naše ambicije su jasne i nadam se da ćemo se radovati na kraju.Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč. Nema izgovora pre dove utakmice. Prva naredna utakmica je najbitnija i ka njoj smo okrenuti - rekao je Marko Simonovič

Mečevi uz Beogradu u skladu sa svim zdravstvenim protokolima i merama Republike Srbije, igra se bez prisustva publike i novinara, a KK Crvena zvezda očekuje da će svi mečevi ove finalne serije proteći u fer i sportskoj borbi, kao i dobroj košarci.

(Espreso/KK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.