MILOJEVIĆ ZNA ŠTA MOŽE DA PRESUDI U FINALU: Najbitnije su osnove košarke - ZVEZDA I MI SMO DOBRI TIMOVI!
Foto: Starsport©

aba liga

MILOJEVIĆ ZNA ŠTA MOŽE DA PRESUDI U FINALU: Najbitnije su osnove košarke - ZVEZDA I MI SMO DOBRI TIMOVI!

Prvi meč finala igra se u nedelju od 18.30 u dvorani "Aleksandar Nikolić"

Objavljeno:

Trener košarkaša Budućnosti Dejan Milojević rekao je danas, uoči finala ABA lige protiv Crvene zvezde, da je njemu uvek bilo najlakše da igra finala i istakao da će u predstojećoj seriji najvažnije biti osnove košarke.

- Srećan sam što smo ovde, čestitke i Zvezdi, nije bilo lako doći do finala. Verujem da nas očekuju lepe utakmice, verujem da će ljubitelji košarke da uživaju i neka pobedi bolji - rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

- Meni je uvek bilo najlakše da igram finalne utakmice. Mnogo je teže bilo doći do finala, nego sada izaći na teren i dati sve od sebe. Samo to ću da tražim od momaka, da daju sve što mogu. Da li će to biti dovoljno za titulu, videćemo, nadam se da hoće - dodao je on.

Košarkaši Budućnosti u nedelju gostuju Crvenoj zvezdi u prvoj utakmici finala plej-ofa ABA lige.

Dejan Milojević
foto: Beta/Ivica Veselinov

Po rečima Milojevića, prednost ima i njegova ekipa i Zvezda.

- Oni su, recimo, u kontinuitetu u finalima, branilac titule ima veće samopouzdanje, ali, s druge strane, ponekad je teže odbraniti, nego osvojiti - rekao je Milojević.

- Zvezda i mi smo ekipe u kojima se zna ko šta radi. Zna se šta ima Zvezda, tu su Lojd i Volden, Davidovac koji igra sjajno važne utakmice, defanzivno Lazić i Dobrić rade veliki posao, u reketu su odlični Kuzmić i Noko. I mi i oni smo, jednostavno, dobri timovi - dodao je on.

Novinare je zanimalo i šta može da presudi u finalu koje se igra na tri pobede.

- Osnove košarke su najvažnije - kako šutirate slobodna bacanja, koliko imate izgubljenih lopti, koliko tačno ispunjavate ono što se dogovorite... Ko bude čvršći, ko bude pravio manje grešaka, taj će biti bliži pobedama - zaključio je Milojević.

Prvi meč finala igra se u nedelju od 18.30 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.