DENVER DOBIO POJAČANJA! Najzaslužniji Nikola Jokić
Foto: EPA/Erik S Lesser

nba

DENVER DOBIO POJAČANJA! Najzaslužniji Nikola Jokić

Aron Gordon i Džavejl Megi novi su košarkaši Denvera

Objavljeno: 10:01h

Denver Nagetsi su poslednjeg dana trejda doveli Arona Gordona i Džavejla Megija i time pokazali da imaju prilično velike ambicije do kraja sezone.

U kolumni "Denver posta" čiji je autor poznati novinar Mark Kišla, ističe se da je za ovakav potez uprave Nagetsa najzaslužniji Nikola Jokić.

Tačnije to što je srpski centar možda i glavni kandidat da ove sezone ponese priznanje MVP.

- Nikola Jokić je učinio da Denver nešto uradi, slavimo svi Jokića - piše KIšla u uvodniku teksta, a potom dodaje.

Predsednik košarkaških operacija Nagetsa Tim Koneli zabunkerisao se u hotelu u Tampi i nije prihvatio 'ne' kao odgovor sve dok Orlando nije pristao da trejduje Arona Gordona u Denver. Sa prosekom od 27 poena po utakmici i sposobnošću za duboke pasove, koji čine da kvoterbekovima u NFL ide voda na usta, Jokić je digao svoju igru na novi nivo ovim velikim trejdom. Ovo je zavet ne samo Jokićevom ogromnom uticaju na Nagetse, nego i njegovom rastu u moćnu NBA mašinu", piše američki novinar.

Iako ističe da ovo može da bude i pomalo hazarderski potez, jer Gordon nije ostvario još svoj pun potencijal, Kišla dodaje da je Jokić taj koji zaslužuje priznanje za to što se dogodilo poslednjeg dana trejda.

- Evo moje logike: Kakvog smisla bi imalo da po kvotama, neko ko je favorit da bude MVP, bude to ako Nagetsi nisu legitimni kandidati da prežive divlji, divlji Zapad i takmiče se za Leri O'Brajen trofej sa Janisom ili Džoelom Embidom? Možda je neobično verovati da je Gordon nadogradnja između Nagetsa i njihove prve pobedničke parade ulicama ovog prašnjavog kaubojskog grada. Ali ovo je svakako sigurno – ma koliko je uzbudljivo bilo gledati Jokića kako izrasta u elitnog igrača, on nije mogao da ovu grupu igrača Nagetsa dovede skroz do kraja, do šampionata, to je san koji je zahtevao više od pomoći Džamala Mareja i Majkla Portera. Otuda je Koneli imao malo izbora osim da prihvati šansu i stopostotno otkupi Gordona, i pored pažljivog kulturnog odabira za slvačionicu i defanzivne zahteve trenera Majkla Melouna", dodaje kolumnista "Denver Posta".

I pored toga što ističe da Gordon nije igrač o kom su Nagetsi dugo sanjali, on je uveren da će u Gordonu Jokić imati saigrača koji će mu omogućiti da više odmara i čuva energiju, a pritom će dodati i značajan broj poena i rasteretiti ga.

- Pozdravljam ovaj dogovor koji je krajnji znak poštovanja za Jokića. On nema kraljevsku moć Lebrona Džejmsa, čije puko prisustvo u sastavu je magnetski privlačno za igrače koji čeznu za šampionskim prstenom. Ipak, njije li nova kriva u Jokićevoj igri očigledna? Više nego što će to činiti Meloun i njegov stručni tim, Jokić je taj koji će učiniti Gordona maksimalno produktivnim. Sa 26 godina, na svom vrhuncu, Jokić je zaradio poštovanje zahtevajući od Denvera da nadogradi specifikaciju koja će njegovom superstaru razvući osmeh na licu. Čak i dodatak našeg starog prijatelja Džavejla Megija, manji je deo posla napornog dana u postizanju dogovora, ali i to bi trebalo da omogući Jokiću da bude spokojniji na klupi. Ovaj tim je njegov dom. Ako Džoker nije srećan, onda nije niko - zaključio je Kišla.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.