LEJKERSI BEZ KRALJA VEZALI ČETVRTI PORAZ: Majami i pored kiksa zadovoljan trejdom, Kingsi demolirali "Ratnike"!
Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA

LEJKERSI BEZ KRALJA VEZALI ČETVRTI PORAZ: Majami i pored kiksa zadovoljan trejdom, Kingsi demolirali "Ratnike"!

Zanimljiva NBA noć je za nama

Objavljeno: 07:19h

Sakramento Kingsi su odigrali najbolji meč u ovoj sezoni. Pojačani sa Mo Harklesom i Krisom Silvom, ekipa iz glavnog grada Kalifornije savladala je ubedljivo Glden Stejt 141:119.

Utakmicu je obeležio Dearon Foks koji je upisao rekord karijere sa 44 pone. Ovo je bio treći uzastopni trijumf Kingsa, dok su Voriorsi pretrpeli treći poraz u nizu.

Pratili su ga Rašon Holms sa 25 poena i 11 skokova, 21 je dodao talentovani Tajris Haliburton, dok su dvocifreni bili i Kajl Gaj sa 17, dok je pola koša manje ubacio Badi Hild.

Na drugoj strani nije bilo Stefa Karija i Drejmonda Grina, pa se istakao Endru Vigins sa 26 poena i 10 skokova. Keli Ubre je dodao 19, koliko je ubacio i ruki Niko Manion.

Dvocifreni su bili još Džordan Pul (17) i Huan Toskano Anderson (15). Alen Smailagić je proveo dva minuta na terenu, ali nije uspeo da se upiše u statističke kolone.

U istom terminu Lejkersi su dočekali Filadelfiju, ponovo bez pomoći ključnog dvojca Lebron Džejms - Entoni Dejvis.

Danas se pojavila vest da će popularni Kralj van terena provesti od četiri do šest sedmica, a u tom periodu bi Jezeraši mogli ozbiljno da ugroze svoju poziciju na tabeli zapadne konferencije pred doigravanje.

Filadelfija je nakon dve ujednačene četvrtine, u nastavku ipak stigla do važne pobede, a Lejskersi su upisali četrvrti uzastopni poraz 109:101.

Ekipa Majamija u toku jučerašnjeg dana se pohvalila dolaskom Nemanje Bjelice u svoje redove, ali su večeras ipak morali da polože oružje pred ekipom Portlanda 125:122.

Tokom celog duela vodila se lavovska borba. Rezultatska klackalica se smenjivala, ali je u tesnoj završnici, Lilard sa slobodnih bacanja doeno pobedu Portlandu.

Mekolum je blistao sa 35 poena, pratio ga je Demijan Lilard sa 13 manje. Karmelo Entoni je odigrao još jedan dobar meč (20 poena), Enes Kanter nastavio da dominira pod obručima (18 poena i 16 skokova), dok je elitni defanzivac Robert Kovington u pobedi upisao i 10 poena.

Sa druge strane su u odsustvu Džimija Batlera konce igre držali Bem Adebajo i Tajler Hiro sa po 29 poena, sjajni centar je bio blizu i tripl-dabl učinka (devet skokova i sedam aisstencija). Kendrik Nan je dodao 22 poena, Dankan Robinson 12.

Neverovatno je kako su Vašington Vizardsi ispustili pobedu u Njujorku. Vodili su punih 44 minuta, a onda za četiri sve prosuli. Niksu su velikom serijom došli do preokreta i preciznim šutevima sa linije penala došli do 23. pobede u sezoni (106:102).

Alek Burks je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 27 poena, tri manje dodao je Beret (10 skokova, pet asistencija), pratili su ih Kvikli sa 16 poena, Rendl sa 13 (devet skokova), dok je dvocifren sa 10 poena bio i iskusni Taž Gibson (osam skokova). Kod Vizardsa 26 poena i devet asistencija Bila, 21 poen je dodao Rui Hašimura, Gerison Metjuz je ubacio pet manje.

Nešto kasnije sastali su se i San Antonio i Klipersi, a gosti su odneli trijumf iz Teksasa na krilima dobre igre Redžija Džeksona (98:85). Sparsi su pred utakmicu ostali bez najiskusnijeg igrača Lamarkusa Oldriža, koji je postigao dogovor o raskidu saradnje sa klubom. Kao zamena je iz Golden Stejta angažovan Markis Kris.

Tvrd meč u AT&T Areni, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a prva dvocifrena prednost jednog sastava viđena je tek u odlučujućim minutima. Klipersi su posle pet vezanih poena Džeksona i još dva precizno izvedena bacanja Zupca stigli do 10 poena viška, do kraja je ostalo tek nešto više od minuta, pa je sve bilo jasno u San Antoniju.

Džekson je u pobedu urezao 28 poena, dok je Pol Džordž takođe bio odličan sa četiri manje, ali i 13 skokova. Dabl-dabl i Ivice Zupca (10 poena i 13 skokova), kao i Terensa Mana (10 poena i 12 skokova). Kod Mamuza se istakao Derozan sa 23 poena.

Rezultati:

Majami - Portland 122:125

/Adebajo, Hiro 29 - Mekolum 35/

Njujork - Vašington 106:102

/Burks 27 - Bil 26/

San Antonio - LA Klipers 85:98

/Derozan 23 - Džekson 28/

LA Lejkers - Filadelfija 101:109

/Kuzma 25 - Grin 28/

Sakramento - Golden Stejt 141:119

/Foks 44 - Vigins 26/

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.